Real Madrid a câştigat Supercupa Europei: banii chiar aduc fericirea

Ultima actualizare:

    James Rodriguez i-a ajutat pe madrileni să câştige al 78-lea trofeu din istoria clubuluiFoto: Guliver/Getty Images
James Rodriguez i-a ajutat pe madrileni să câştige al 78-lea trofeu din istoria clubuluiFoto: Guliver/Getty Images

Cine spune că banii nu aduc fericirea, n-a avut niciodată bani. Cel puţin în fotbal, această maximă e vrăjeală ieftină. Când îţi permiţi să cumperi în fiecare an tot ce e mai bun în lume, n-ai cum să nu faci performanţă la un moment dat, chiar dacă mai există şi câteva mici excepţii.

După “tunurile” date în trecut cu Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, recorduri absolute în materie de transferuri, Real Madrid n-a stat cu mâinile în sân nici în această vară. Dintr-un foc i-a achiziţionat pe golgheterul Campionatului Mondial din Brazilia, pe câştigătorul moral al Balonului de Aur şi pe portarul revelaţie. Pentru James Rodriguez, Toni Kroos şi Keylor Navas s-au plătit nu mai puţin de 130 de milioane de euro. Columbianul a costat cel mai mult, 88 de milioane de euro, germanul campion mondial, 32 de milioane de euro, iar portarul costarican care va fi cel mai probabil doar rezerva lui Casillas, 10 milioane de euro. Cu primii doi titulari alături de Ronaldo, Benzema, Bale şi Modrici, Real s-a distrat cu Sevilla în Supercupa Europei.


    Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Nici nu se putea altfel, având în vedere că în teren, pe banca de rezervă şi chiar în tribune au stat jucători blanco în valoare de 800 de milioane de euro în total. Pentru a avea o imagine de ansamblu, luaţi în calcul faptul că Xabi Alonso şi Sami Khedira n-au avut loc nici pe banca de rezerve. Nu mai căutaţi pe internet. Da, Real Madrid este cea mai valoroasă echipă din lume, mult peste Barcelona şi Bayern Munchen, locurile doi şi trei, cluburi destul de active şi ele pe piaţa transferurilor. Până acum, calculele hârtiei se respectă şi banul rămâne la putere, iar madrilenii par deocamdată că n-au adversar şi se pot întoarce pe merit la titulatura de galactici.

Ronaldo l-a învins de două ori pe Beto


    Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

La Cardiff, „băştinaşul” galez Gareth Bale l-a servit ca la “Marriott” pe Ronaldo, care a înscris o dublă de efect. Logic, a fost desemnat omul meciului într-o seară stricată parţial doar de paradele conaţionalului său din poarta Sevillei, Beto. Fostul CFR-ist i-a refuzat lui CR7 câteva goluri ca şi făcute, limitând proporţiile scorului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net