Reacția președintelui turc după scandalul de rasism în care este implicat Sebastian Colțescu

Ultima actualizare:

    Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din grupa H a UEFA Champions LeagueFoto Adevărul
Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din grupa H a UEFA Champions LeagueFoto Adevărul

Scandalul de rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu a trecut de granițele sportului și a luat amploare diplomatică, determinând reacții la nivel politic, inclusiv din partea unor politicieni de top.

Chiar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat marți seara pe Twitter, după ce arbitrul român Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din grupa H a UEFA Champions League. Și ministrul de externe din Turcia, dar și miniștrii sporturilor din Turcia și Franța - unde funcția este deținută de o fostă sportivă din România - au condamnat astfel de comportamente.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu, care s-ar fi referit la antrenorul secund al formației turce, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, folosind cuvintele „tipul ăla negru”. 

„Condamn cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir, şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. #Nurasismului”, a scris preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter.

Ministrul turc al Tineretului și Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, fusese cel care postase primul un mesaj pe Twitter, la scurt timp după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG - Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism. „Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta noastră, Başakşehir”, a scris el, potrivit digi24.ro.

La rândul lor, cele trei cluburi mari din Turcia, Galatasaray, Fenerbahce şi Beşiktaş, și-au exprimat solidaritatea și au transmis pe Twitter că sunt împotriva rasismului şi că îl susţin pe camerunezul Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei, victima abuzului rasist.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net