Răzvan Raţ va îmbătrâni la Madrid

Ultima actualizare:

    Raţ este cel mai experimentat jucător din lotul lui Rayo VallecanoFoto: Guliver/ GettyImages
Raţ este cel mai experimentat jucător din lotul lui Rayo VallecanoFoto: Guliver/ GettyImages

Mulţi oameni din fotbalul nostru îl consideră bătrân pe Răzvan Raţ, dar nu şi spaniolii. Lăsat pe afară inclusiv de selecţionerul Daum, veteranul român şi-a făcut rost de un contract beton la echipa cu care a retrogradat în Segunda şi va ieşi la pensie în Vallecas, o suburbie a Madridului.

Internaţionalul român s-a aflat în această vară la răscruce. Rămas fără contract după un Euro 2016 slab, acesta nu ştia unde îşi va continua cariera. Cei de la Vallecano i-au permis să se antreneze cu ei, dar fără să fie legitimat. În tot acest timp şi-a căutat un club nou, care până la urmă e tot cel vechi. Rayo s-a decis că experimentatul fundaş poate să fie numele greu din vestiar în tentativa de a promova în acest an, dar şi de a forma o echipă nouă. Bucuria cea mai mare este că totul s-a semnat pe termen lung, şefii lui Vallecano trecând peste riscul vârstei.

„Cred că mi-a ieşit bine. E un contract pe care greu îl obţineam la altă echipă. Nu ascund că şi financiar este bine, indiferent că jucăm în Segunda sau vom urca în Primera. Important e că voi avea continuitate”, a spus Raţ. Fostul rapidist speră ca astfel să reintre în circuitul echipei naţionale. „Am vorbit cu selecţionerul Daum şi mi s-a spus că voi fi urmărit şi în Segunda. Sper să revin, dar dacă nu se va întâmpla, asta e viaţa”, a adăugat fundaşul.

Lobonţ, roman până la 40 de ani

Raţ nu e singurul român păstrat în lotul unei echipe din străinătate până aproape de pensie. Lobonţ şi-a prelungit până în 2018 contractul cu AS Roma, la acea dată urmând să aibă deja 40 de ani. „Pisica” a aceptat rolul de al treilea portar şi nu e deranjat, atât timp cât salariul merge, iar italienii i-au promis că îl vor păstra într-o funcţie tehnică. 

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net