Răzvan Marin a cucerit Supercupa Olandei cu Ajax

Ultima actualizare:

    Razvan Marin, cu trofeul Supecupei Olandei cucerit cu AjaxFOTO: Profimedia
Razvan Marin, cu trofeul Supecupei Olandei cucerit cu AjaxFOTO: Profimedia

Debut extraordinar pentru internaționalul român Răzvan Marin la Ajax Amsterdam. El a fost titular în meciul care a adus Supercupa Olandei noii sale formații, după 2-0 cu PSV Eindhoven.

În vârstă de 23 de ani, Răzvan Marin a fost transferat în primăvară de la Standard Liege pentru 12,5 milioane de euro, iar oficialii lui Ajax au toate motivele să se felicite pentru achiziția făcută. Introdus titular în primul meci oficial al sezonului de antrenorul Erik Ten Hag, românul și-a făcut foarte bine treaba ca închizător. Prestația lui în victoria cu 2-0 obținută în fața celor de la PSV Eindhoven a fost lăudată atât de presa olandeză, cât și de noul său tehnician: ”Evoluează în aceeaşi poziţie cu Frenkie De Jong, dar sunt tipologii diferite de jucători. Nu poţi să îi compari. Marin este un jucător dinamic, foarte înzestrat, cu o bună cunoaştere a jocului. Trebuie să se dezvolte, dar are toate calităţile pentru a o face”, a declarat antrenorul Ten Hag după victorie.

Prestația foarte bună a internaționalului român a fost subliniată și de statistica oficială a meciului. Conform acesteia, Marin a fost primul la recuperări și intercepții dintre jucătorii lui Ajax, dar și al doilea la numărul de atingeri. Fostul jucător al Viitorului a avut 9 recuperări, 3 intercepții și 78 de atingeri ale mingei. La acest capitol a fost depășit de Blind, cu 80 de reușite.

Campionatul Olandei va începe weekend-ul viitor, iar Ajax va debuta în noul sezon în deplasare, sâmbătă, pe terenul celor de la Twente. Primul meci al lui Răzvan Marin în fața propriilor suporteri va avea loc la 10 august, contra formației FC Emmen.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net