Răzvan Lucescu a semnat cu Petrolul şi e deja «Lup galben». "Prezenţa lui Mutu m-a convins!"

Ultima actualizare:

    Razvan Lucescu si Dan Capra
Razvan Lucescu si Dan Capra

Fostul selecționer al naționalei României, Răzvan Lucescu, a devenit, începând de astăzi, noul tehnician al FC Petrolul, semnând un angajament valabil până în vara lui 2015.

În vârstă de 45 de ani, Lucescu jr. revine în fotbalul românesc după ce ultima dată a antrenat pe El-Jaish, în Qatar, FC Petrolul fiind a treia formație din Liga I pe care o pregătește, după FC Brașov și Rapid București, la ambele având câte două mandate.

Cu o experiență de peste un deceniu în cariera de antrenor, Răzvan Lucescu are în palmares două Cupe ale României, câștigate cu Rapid (2006 și 2007), și un sfert de finală în Cupa UEFA, tot pe vremea când se găsea la timona giuleștenilor.

Lucescu va fi prezentat oficial marți, în cadrul unei conferințe de presă, iar miercuri va face cunoștință cu noii săi elevi și va conduce primul antrenament.

"Am discutat ieri vreo două ore cu domnul Capră, dar negocierile au durat vreun minut şi vreo 20-30 de secunde. Munca depusă de Contra aici a fost excepţională. În ultimii doi ani Petrolul a avut realizări fantastice. În acest an e din nou pe podium şi în semifinalele Cupei. Sunt fericit că lumea s-a gândit la mine pentru a continua etapele rămase până la finalul campionatului şi drumul spre finala Cupei.

Nu aveam de gînd să revin pînă la vară. Pentru mine a fost o experienţă foarte utilă cea din străinătate. N-am avut nici o discuţie pînă acum cu cineva din ţară. Mi-am schimbat planul după ce Cosmin a plecat în Spania. La vară vom vedea, dacă toată lumea e mulţumită, vom continua. Am semnat pe un an şi jumătate, dar la vară vom trage linie şi vom stabili dacă vom continua".

"De cînd m-am întors in Qatar n-am văzut nici un meci din Liga I, am fost ocupat cu altele. Steaua are 7 puncte peste noi, să luăm titlul este aproape imposibil. Steaua are o forţă dată de istorie, de experienţa jucătorilor în cupele europene...".

"În decizia mea de a veni aici a cîntărit şi faptul că Mutu joacă aici. E un jucător de mare valoare, cu influenţă în cadrul lotului. El a jucat excelent şi la naţională cît timp am fost eu selecţioner. E la finalul carierei şi sînt convins că vrea să aibă rezultate bune. Prezenţa lui pe teren ar trebui să dea fiori adversarilor. Ianiz Zicu e un jucător foarte talentat. El e mai sensibil, are nevoie de încurajări permanente".

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net