Răzvan Burleanu, după realegerea la FRF: «Nu a fost un fleac, dar i-am ciuruit»

Ultima actualizare:

    Razvan Burleanu l-a depasit net pe Ionut LupescuFOTO: Sportpictures.eu
Razvan Burleanu l-a depasit net pe Ionut LupescuFOTO: Sportpictures.eu

Răzvan Burleanu a fost reales în funcţia de preşedinte al FRF, obţinând o victorie clară, încă din primul tur, în faţa lui Ionuţ Lupescu

Aşteptate cu sufletul la gură de iubitorii fotbalului, alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal s-au încheiat cu o victorie categorică a actualului şef al FRF, Răzvan Burleanu. Acesta l-a surclasat chiar din primul tur pe contracandidatul lui principal, Ionuţ Lupescu, scorul voturilor fiind de 168 – 78 pentru el.

Începute la ora 11.00, alegerile de la FRF păreau că se vor sfârşi târziu în noapte. În faţa celor 254 de membri votanţi prezenţi în sală – din 256 câţi erau în total pe liste – cei patru candidaţi, Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan, şi-au prezentat programul în discursuri care ar fi trebuit să dureze zece minute. Rezultatul final a dovedit însă că lumea era de mult convinsă, căci, la capătul a aproape două ore de vot şi de numărătoare a voturilor, rezultatul a fost unul categoric: Răzvan Burleanu a fost reconfirmat pentru încă patru ani în funcţia de preşedinte al FRF, primind 168 de voturi! Mai mult decât dublu decât contracandidatul său numărul 1, Ionuţ Lupescu, care a adunat doar 78. „A fost o victorie a fotbalului adevărat. Toţi membrii Adunării Generale au demonstrat că sunt fermi, integri, corecţi şi au dovedit că toată presiunea nu şi-a atins obiecivul. Cred că din această victorie întreaga societate românească are de învăţat. Este posibil în România, toate persoanele care doresc să-şi asume funcţii publice trebuie să arate că sunt integre, corecte şi demne. Mesajul meu este unul de unitate, cu siguranţă s-au făcut greşeli în primii patru ani, pe care o să le corectăm în următorii. Şi chiar dacă nu a fost un fleac, i-am ciuruit!", a declarat Burleanu în discursul învingătorului.

Învins, Ionuţ Lupescu, s-a arătat deranjat de această afirmaţie: „Din păcate, continuă cu jignirile şi nu prea arată respect. Nu neapărat mie şi foştilor mei colegi, ci lumii în general”, a spus fostul internaţional, care a adăugat: „dacă nu aş fi încercat, aş fi regretat toată viaţa. Am vrut să o fac acum, am considerat că am experienţă. Dacă oamenii au decis că nu e nevoie de mine, atunci nu e nicio problemă. Eu sper că va fi bine. Sper să nu mai fie date mincinoase, trunchiate şi să fie doar realitatea. Îmi doresc ca fotbalul românesc să ajungă unde a fost odată. Deocamdată cred că nu e nevoie de ajutorul meu”, a încheiat el.

Un alt candidat, Marcel Puşcaş, care îşi făcea curaj singur înaintea alegerilor spunând că va ajunge în turul secund, a fost atât de dezamăgit că a primit doar 8 voturi, încât a făcut un anunţ categoric: „Felicitări lui Răzvan Bulreanu, felicitări celor care m-au votat, cei 8, dar şi celor care nu m-au votat. Felicitări tuturor participanţilor. Vă anunţ că este ultima mea zi în fotbal. Vă mulţumesc mult pentru tot”, a declarat Puşcaş, după vot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net