Răzbunarea «panterei»

Ultima actualizare:

    Florin Niţă a făcut  cel mai bun meci al  carierei chiar  contra echipei la  care şi-a făcut junioratul
Florin Niţă a făcut cel mai bun meci al carierei chiar contra echipei la care şi-a făcut junioratul

În sport nu există satisfacţie mai mare pentru un jucător să se poată răzbuna, pe teren, pe echipa de unde a fost aruncat ca o măsea stricată. Florin Niţă, portarul care a eliminat miercuri de unul singur Steaua în optimile Cupei României, a trăit un asemenea moment.

„Pantera" din poarta Concordiei Chiajna a fost un adevărat înger păzitor pentru echipa sa. El a avut intervenţii miraculoase atât în timpul regulamentar, cât şi la penalty-uri, unde s-a opus şuturilor lui Chipciu şi Tănase. „Nu m-am uitat în ochii steliştilor la loviturile de pedeapsă. Am mers pe intuiţia mea. Colegii îmi spun Chucky, ucigaşul cu chip de copil, iar după meciul acesta cred că mi se potriveşte", a declarat portarul de 25 de ani, care este un stelist declarat.

Niţă a început fotbalul chiar în Ghencea pe când avea şapte ani, însă din cauza faptului că nu reuşea să se impună ca titular a trebuit să plece la altă formaţie.

A ajuns la Sportul Studenţesc, apoi la Astra, iar din 2006 joacă la Concordia. Echipa din Chiajna era atunci în liga a treia şi Niţă a urcat odată cu ea. N-a fost mereu titular, însă s-a dovedit un goalkeeper pe care antrenorii s-au putut baza la nevoie.

La sfârşitul sezonului trecut, după returul incredibil făcut de Chiajna, numele lui Niţă a apărut pe lista de transferuri a mai multor echipe, inclusiv a Stelei, care visa să-l transfere la Marseille.

Mutarea nu s-a concretizat dar interesul a rămas, mai ales că cei de la Concordia ar fi dispuşi să se despartă de el în condiţii financiare acceptabile. În acest moment, Niţă este cotat la 300.000 de euro.

„Ofertă concretă pentru Niţă am avut de la Brescia, din Serie B, însă nu ne-am înţeles", a dezvăluit primarul Chiajnei, Mircea Minea.

Surprinzătoarea victorie a Concordiei a fost realizată de nişte fotbalişti tineri şi anonimi. Practic, exceptându-l pe Sorin Ghionea, care are 33 de ani, la Chiajna au jucat numai fotbalişti sub 25 de ani. Iar Belu, Serediuc, Fl. Ilie, Leca, S. Pană şi Damian au chiar sub 20 de ani. „Unul dintre obiectivele noastre este să creştem tineri", a explicat antrenorul Ilie Stan această infuzie de copii.

«Am jucători care iau banii la mişto!»

Primul eşec notabil pentru Steaua, primul scandal în Ghencea. Chiar dacă în campionat şi în Liga Europa totul merge ceas, eliminarea în faţa Concordiei Chiajna a lăsat răni în sufletul patronului Gigi Becali, care voia să câştige tot în acest sezon.

„În iarnă voi face iar curăţenie. Dumitraş, Filip, Rocha şi Tibi Bălan sunt patru jucători cu care nu poţi juca fotbal. Dumitraş nu are ce căuta la Steaua, e depăşit total. Filip e un jucător bun pentru echipe mici, dar la Steaua n-are ce căuta. Tibi Bălan a mai sclipit astăzi, dar nu-i arde de nici o motivaţie. Sunt unii oameni care iau banii la mişto, păcălesc fotbalul. Rocha a fost varză. Filip e posibil să rămână, să fie aşa, de umplutură, că are şi salariul mic", şi-a început Becali tirul acuzaţiilor.

Acesta nu i-a menajat nici pe favoriţii săi, care au ratat penalty-urile decisive. „Tănase şi Chipciu au intrat să se antreneze. Pe Chipciu sunt supărat puţin, pentru că este indolent şi nu-mi convine indolenţa", a spus acesta. Becali a fost memorabil când a spus că vrea să dea înapoi la fostul club un jucător pe care l-a cumpărat definitiv. Pe „Dumitraş o să i-l dau înapoi lui «Pinalti». A venit la mine şi mi-a zis că-mi dă căpitaul de echipă. I-am dat 300.000 de euro şi mi-a zis că el răspunde. I-am zis «bine, mă, îl iau». Acum, dacă are onoare şi nu e tâlhar, nu e normal să-mi dea 100.000 de euro şi să-l ia înapoi?", a încheiat Becali.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net