Război între «tancuri»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De golurile lui Denis Alibec se leagă speranţele celor de la FCSB de a pătrunde în grupele Ligii Campionilor. Portughezii de la Sporting au şi ei o maşină de goluri de acelaşi calibru, un olandez de aproape doi metri.

Echipa lui Dică a plecat la Lisabona fără „magicianul” Budescu, aflat în recuperare, astfel că ofensiva roş-albaştrilor va sta în cea mai mare parte pe umerii lui Alibec. Chiar dacă nu e în cea mai bună formă a carierei, vârful de 26 de ani are calitatea de a exploda în orice moment. „Alibec e Alibec, nu pot să mă supăr pe el. Chiar dacă greşeşte, el e jucătorul care scoate o lovitură liberă şi dăm gol”, spunea Becali în urmă cu ceva timp, între meciurile cu Viktoria Plzen. Patronul FCSB-ului a avut dreptate, Alibec fiind unul dintre artizanii victoriei spectaculoase (4-1) din Cehia. Acum, tactica partidei tur cu Sporting pare să fie aceeaşi: mingi lungi pe Alibec, în speranţa unei “invenţii” din partea celui mai bine cotat fotbalist din campionatul nostru.

simeon stalpnicul png

De partea cealaltă, „leii” de la Sporting Lisabona au un sistem de joc similar cu FCSB. În formula 4-2-3-1, vârful de lance al lusitanilor se cheamă Bas Dost, un olandez cumpărat în 2016 de la Wolfsburg pentru 10 milioane de euro. „E un killer, are un instinct al golului formidabil”, spun portughezii despre Bas Dost, un fotbalist masiv (1,96 metri), dar extrem de agil în careul advers. Drept dovadă, acesta a marcat în sezonul trecut nu mai puţin de 36 de goluri în toate competiţiile, având în palmares vreo trei hattrick-uri, dar şi un „careu” de goluri, reuşit în luna martie într-un 4-1 cu Tondela.

Benzar şi Nedelcu n-au drept de joc 

simeon stalpnicul png

Transferaţi după data limită la care FCSB trebuia să anunţe la UEFA lotul de jucători pentru play-off, Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu nu vor putea evolua în cele două meciuri cu Sporting Lisabona. Foştii jucători ai Viitorului îşi vor face debutul european la FCSB abia în faza grupelor, în Liga Campionilor sau în Liga Europa.

Marcatorii cu Plzen, în piuneze 

simeon stalpnicul png

Trei dintre cei cinci marcatori ai FCSB-ului în meciurile cu Viktoria Plzen (2-2 şi 4-1) din turul prececent nu sunt apţi de joc pentru disputa din această seară de pe stadionul „Jose Alvalade”. E vorba despre Budescu, Bălaşa şi Teixeira, primii doi fiind lăsaţi acasă din cauza accidentărilor, iar portughezul având şanse minime să intre pe teren la Lisabona. Alibec şi Florin Tănase au rămas astfel singurii marcatori din disputele cu Plzen care vor încerca să-i dea gol şi lui Sporting.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net