Rapidiştii se dezic de cel care a aruncat cu banana în Wellington. "Nu e din galeria noastră. Să plătească!"

Ultima actualizare:

    Culmea, gestul de la Chiajna se întâmplă exact în prima săptămână "Anti Rasism" iniţiată de FIFA şi UEFA
Culmea, gestul de la Chiajna se întâmplă exact în prima săptămână "Anti Rasism" iniţiată de FIFA şi UEFA

Concordia și Rapid au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat vineri seara la Chiajna, dar partida a fost umbrită de un gest incalificabil al unui suporter care se suspectează a fi rapidist, fără să se poate însă dovedi cu exactitate.

În minutul 59, atacantul brazilian al gazdelor, Wellington Carlos da Silva, a fost lovit din tribune cu o banană, într-un moment când rasismul din români a ieșit la suprafață și toată lumea scanda că sud-americanul e o maimuță. Jucătorul a vrut să părăsească terenul, simțindu-se umilit, iar oficialii Chiajnei au spus că acesta a plâns la vestiare. Rapid se scuză însă și nu recunoaște incidentul ca venind din partea unora de-al lor. Mai mult, feroviarii au emis şi un comunicat oficial în care se declară alături de Wellington şi cer sancţiuni individuale pentru cel care a comis acest gest. Chiajna încearcă pe cât posibil să lege acest eveniment de Rapid, dar e foarte greu de pedepsit clubul din Grant pentru că jocul s-a disputat în deplasare, iar banana n-a fost aruncată din sectorul galeriei giuleştenilor deplasate în mod organizat de la Bucureşti.

1. Suntem profund dezgustaţi de faptul că la un meci al echipei noastre, un jucător de fotbal a fost victima unor atacuri rasiste. A fost un gest izolat, al unui singur spectator, un atac murdar şi las, petrecut pentru prima oară la un meci al Rapidului.

2. Înţelegem foarte bine prin ce trece Wellington Carlos da Silva şi suntem intru totul alaturi de el, pentru ca de foarte multe ori în ultimii ani, suporterii şi jucătorii noştri au fost victimele scandarilor cu caracter rasist, pe diferite stadioane din România. Dacă atunci ar fi fost luate măsurile care se impuneau, probabil ca gestul regretabil de vineri seară nu s-ar fi produs.

3. Facem precizarea că gestul condamnabil nu s-a produs în sectorul rezervat echipei oaspete pe stadionul clubului Concordia, astfel încât societatea FC Rapid nu poate fi facută responsabilă de acest gest şi nici marea masă a suporterilor rapidişti. A fost un gest individual, iar autorul trebuie să suporte individual rigorile legii.

4. Rugăm instituţiile statului şi pe responsabilii clubului Concordia să contribuie la identificarea cât mai rapidă a autorului acestui gest reprobabil. Indiferent cine ar fi, odată identificat, va primi interdicţie PE VIAŢĂ la toate meciurile organizate de FC Rapid.

Rapidiştii au avut această reacţie promptă pentru că în cazul în care vor fi totuşi găsiţi vinovaţi, amenda pentru rasism e de 15.000 de euro şi doar de asta n-au nevoie în situaţia în care se află acum clubul din Giuleşti.

”Trebuia ca cel care a aruncat coaja de banană să fie identificat şi scos de pe stadion. Eu nu cred că o coajă de banană a fost aruncată de 2000 de spectatori. A aruncat unul singur. M-am cam săturat să îmbogăţim într-una liga. Eu cred că se poate juca şi teatru. Câte i s-or fi spus şi pe stradă? De ce nu a plâns după ce s-a luat cineva de el pe stradă? Poate i-a căzut cuiva coaja din mână. Poate a mâncat cineva o banană şi i-a căzut din mână. Poate a aruncat cineva de pe bancă. Şi noi avem banane în vestiar. Facem atâta caz că plânge Wellington. Trebuia să plângă că n-a dat gol, se vedea că e fotbalist şi are ambiţie că vrea să dea gol”, a declarat Marian Rada, antrenorul Rapidului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net