Rapidiștii au adus spectacolul tribunelor în Liga 1

Ultima actualizare:

    Fanii Rapidului au întârziat startul meciului cu Chindia din cauza petarelor aruncate pe terenFOTO: Sportpictures.eu
Fanii Rapidului au întârziat startul meciului cu Chindia din cauza petarelor aruncate pe terenFOTO: Sportpictures.eu

Primul meci al Rapidului pe prima scenă după mai bine de 6 ani a fost un succes din toate punctele de vedere. Echipa a câștigat cu 1-0 în fața Chindiei, în tribunele Arenei Naționale s-au aflat 15.000 de fani, iar spectacolul asigurat de aceștia a fost de excepție.

Emoțiile și-au spus cuvântul la revenirea în prima ligă a giuleștenilor, iar ele au influențat și calitatea partidei cu una dintre revelațiile ediției trecute, Chindia Târgoviște. Dar când ești împins din spate de 15.000 de suflete este greu să nu câștigi, chiar dacă o faci printr-un gol norocos: fundașul oaspeților, Popadiuc, a degajat mingea din careu direct în tibia atacantului gazdelor, Bălan, de unde s-a dus direct în poartă. Chiar dacă nespectaculoasă, victoria a fost una care a ”aruncat în aer” tribunele și jucătorii, care au celebrat alături de fani primele trei puncte din campionat.

”A fost o presiune mare, ne doream să începem cu dreptul. Întâlneam o echipă bună, solidă. Jucăm la Rapid, ne obligă emblema asta de pe inimă. Aveam pulsul 91 înainte de meci, cred că și ăștia mici, de 20 de ani, au avut emoții. Nu cred că aș putea trăi fără fotbal, iubesc sportul ăsta. Sunt mulțumit cu victoria de azi, luptăm pentru salvarea de la retrogradare. Nu îndrăznim la mai mult”, a declarat căpitanul echipei, Săpunaru, după meci. El a revenit la Rapid pentru a-și încheia cariera, după ce a reușit să cucerească inclusiv Cupa UEFA alături de FC Porto.


    Cristi Săpunaru și coechipierii săi au cântat minute bune cu galeria după meciFOTO: Sportpictures.eu
Cristi Săpunaru și coechipierii săi au cântat minute bune cu galeria după meciFOTO: Sportpictures.eu

Contra Chindiei, Cristi Săpunaru (37 de ani) a făcut pereche în linia de fund cu un alt veteran Dragoș Grigore, care a debutat, la 35 de ani, în tricoul vișiniu. Asta chiar dacă s-a lansat în fotbalul mare la Dinamo. ”Fiecare are dreptul să creadă ce vrea, dar cei de la Dinamo știu care a fost dorința mea atunci când m-am întors în țară. Din păcate, nu s-a putut face nimic. Acum sunt bucuros că sunt la Rapid și îmi pot continua cariera de fotbalist. A fost și o atmosferă foarte frumoasă, asta e atmosfera de acasă a Rapidului, suporterii au venit în număr foarte mare, sper să aibă libertatea să vină în continuare la stadion”, a declarat la finalul partidei Dragoș Grigore.

Atmosfera de pe stadion l-a făcut să viseze pe finanțatorul Rapidului, Victor Angelescu. El susține că din momentul în care echipa se va muta acasă, pe stadionul Giulești, va fi de neînvins pe propriul teren. „M-a impresionat atmosfera, a fost o atmosferă foarte frumoasă, dar și echipa, pentru că am prestat un joc foarte bun, ținând cont că majoritatea jucătorilor sunt noi. Va fi foarte greu să pierdem acasă, ținând cont de experiența jucătorilor noștri. Iar când vom juca în Giulești, mereu constant cu 14.000 de spectatori, va fi infern. Cred că vom fi o forță!”, a declarat Angelescu la Digi Sport.

Mihai Iosif:

Unul dintre cei mai fericiți oameni de pe Arena Națională duminică seară a fost antrenorul Rapidului, Mihai Iosif. Rapidist de-a viață, tehnicianul a debutat în Liga 1, iar la finalul partidei, după ce a cântat împreună cu galeria, nu și-a ascuns deloc bucuria. „Sunt fericit, pot să răsuflu uşurat. Să joci într-o asemenea atmosferă cred că este visul oricărui fotbalist, oricărui antrenor, a fost ceva fantastic. Vreau să rămânem cu picioarele pe pământ, am obţinut o victorie mare în condiţiile în care nu am jucat niciun meci de pregătire în formula de astăzi şi de aceea suntem atât de fericiţi. Trebuie să fim Rapid, să atacăm non-stop, cu presiune pe adversar şi să dăm goluri. La Rapid este presiune în orice moment şi pentru orice angajat al clubului, indiferent ce funcţie ai. Pentru că este un club aparte, un club cu suporteri fanatici, un club de la care toată lumea aşteaptă să dai totul. Eu îi iubesc pe suporteri, de acolo vin, uitaţi-vă pe faţa mea, vorba cântecului, <<Fericirea are chipul meu>> în seara asta”, a declarat, Mihai Iosif.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net