Rapid pică, Poli se ridică!

Ultima actualizare:

    Rapidiștii vor afla azi,  oficial, că nu vor lua  startul în Liga 1
Rapidiștii vor afla azi, oficial, că nu vor lua startul în Liga 1

Tribunalul Bucureşti a amânat ieri pentru 24 august judecarea cererii Rapidului de ridicare a deciziei de faliment, iar campionatul nu va începe cu feroviarii. Conducătorii Ligii Profesioniste nu mai acceptă tragerile de timp ale giuleştenilor şi i-au exclus pe aceştia, asumându-şi riscul ca la viitorul termen totul să se dea peste cap.

LPF i-a somat pe conducătorii Rapidului să-şi obţină un statut clar până azi, 21 iulie, în ceea ce priveşte procedura de lichidare în care a intrat la sfârşitul lunii trecute. Aceştia au făcut însă invers, tergiversând dosarul prin toate mijloacele posibile. Pentru că au refuzat să ofere instanţei adresele lui Săpunaru şi ale celorlalţi jucători care au cerut falimentul, iar aceste părţi n-au putut fi citate la înfăţişarea de ieri, completul de trei judecătoare a fost nevoit să mai amâne încă o dată decizia finală. A fost cel mai rău lucru posibil pentru LPF, care s-a văzut într-o mare încurcătură: să înceapă sezonul cu Rapid sau cu ACS Poli Timişoara. 

După analize amănunţite, pentru că ambele aveau argumente solide de partea lor pentru o eventuală contestaţie, i-au ales pe bănăţeni, pentru că prezentau pur şi simplu mai multă siguranţă. “Rapid are acum doar patru jucători legitimaţi, nu are voie juridic să angajeze în această perioadă şi alţii, iar şansele să scape de faliment sunt infime. Nu mai avea rost să-i aşteptăm până la 24 august ca să constatăm că trebuie s-o punem pe ACS Poli să joace cele cinci meciuri programate până atunci. Sigur, un risc ca falimentul Rapidului să fie anulat şi să reconfigurăm startul Ligii I există, dar ni-l asumăm”, a declarat o sursă din cadrul Ligii Profesioniste. 

Se amână şi meciul cu FC Botoşani

Astfel, Rapid se mai apropie cu un pas de groapă, iar timişorenii trebuie să se pregătească pentru Liga I. Nu vor juca însă luni, cu Botoşani, conform programării primei etape, pentru că nici ei nu sunt pregătiţi şi au cerut şi au obţinut amânarea partidei. Pentru Rapid urmează cel mai probabil lichidarea şi un reînceput, dacă se va dori, de la Liga a V-a. Mai mult ca sigur însă că Valerii Moraru va ataca, poate chiar la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, de la Laussane, decizia de azi a LPF, dar dacă nu se ridică hotărârea falimentului nu va mai avea nici un argument. Dacă printr-un miracol se va întâmpla însă asta la 24 august, atunci Botoşani, Dinamo, Pandurii, Astra şi CS U Craiova vor trebui să-şi rejoace cu Rapid cele cinci meciuri pe care le vor disputa până la acea dată cu ACS Poli Timişoara. 

Cei de la ACS Poli, deși  retrogradați, vor juca și în  noul sezon în prima ligă
Cei de la ACS Poli, deși retrogradați, vor juca și în noul sezon în prima ligă

Răducanu: «În Liga a V-a o să joc şi eu!» 

17 sport rica raducanu 6 jpeg

Decizia era anticipată ieri şi de Rică Răducanu, fostul mare portar al feroviarilor, care spune că un început din Liga a V-a ar fi un dezastru. “Suntem vai de capul nostru! Am vorbit cu Moraru și cu ceilalți, lor li s-a dat clubul cu datorii. Dacă-l luau de la zero puteau face ceva. E greu, tată, să ții o echipă în Divizia A! În liga a cincea poate jucam eu cu Caciureac. Cine mai joacă la nivelul ăla? Și acolo trebuie material să susții echipa. Acum nu mai merge fără”, a declarat acesta la sport.ro.

Moraru n-a putut să plătească 3 milioane de lei

Situaţia Rapidului este cauzată de o datorie imensă pentru anul în curs, către stat şi către foşti jucători, pe care Valerii Moraru n-a reuşit s-o plătească. “Am făcut bugetul pe 2016/2017. Rapid îşi poate plăti toate salariile şi taxele la zi, toate restanţele salariale pentru anul acesta şi 3 milioane de lei datorii către bugetul de stat. E clar că clubul are nevoie, pentru a ieşi din situaţia asta, de o reeşalonare a datoriilor pentru doi sau trei ani”, a spus patronul basarabean, ignorând din nou evidenţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net