Rapid e în colaps, dar Copos se ceartă cu fanii pe internet! «Eşti un neanderthalian intelectual!»

Ultima actualizare:

Aşa s-a întâmplat şi azi, când a eliberat un nou comuncat în care îi răspunde unui simplu cititor care a lăsat pe www.gsp.ro un comentariu prea agresiv, care nu i-a plăcut patronului. Iată ce a spus Copos din spatele tastelor!

........

Odată, „Baciul moldovean şi cu cel vrâncean, măre, se gândiră şi se sfătuiră ...." să îi facă rău celui ardelean. Această vocaţie mioritică a unor Baci se pare că s-a transmis peste veacuri, mai ales că eu sunt ardelean. Este şi cazul lui Adrian „Baciu", înjurătorul de serviciu din aceste zile de la Gazeta Sporturilor, care vine să completeze lista destinatarilor Scrisorilor mele. Apreciez înalta ta preocupare pentru Rapid. Este o echipă care chiar merită să fie băgată în seamă. Apreciez şi memoria ta, care reţine momente din „vremurile bune", când jucătorii înţelegeau să joace bine, fiind, la rândul lor, plătiţi bine. Apreciez, de asemenea, analiza pe care o faci privind clasamentul Ligii 1.

Ce nu înţeleg este furia şi ura cu care amesteci lucrurile obiective privind Rapidul, cu cele subiective, care mă privesc personal pe mine. Nu sunt nici supărăcios, nici ranchiunos, nici sensibil „ca o fată mare", aşa că expresii mojiceşti de genul „bandit", „infractor", „hoţ", „comunist împuţit" (asta din urmă îmi place foarte mult; cred că pentru tine ar merge perfect sub forma „büdös oláh") - toate nedovedite - mă lasă rece. Am auzit multe prostii de acest gen în viaţa mea. E drept, nici nu am rămas dator.

Îmi aduc aminte de o întâmplare petrecută în Parlament. Era o perioadă în care, ca şi acum, se arunca încolo şi încoace cu vorbe grele şi neacoperite. Unora dintre parlamentari le-a venit ideea - împrumutată din alte ţări, nu scornită de ei - de a se adopta o lege care, printre altele, să prevadă că afirmaţiile nefondate şi care nu pot fi susţinute în nici un fel de fapte, care ar fi avansate în mass media de jurnalişti, ar urma să fie sancţionate. S-a stârnit o furtună imensă. Toată presa a sărit să îşi apere „libertatea de expresie". Nu am înţeles exact atunci de ce trebuie să te aperi furibund de ceva ce tu ştii bine CĂ NU VEI FACE NICIODATĂ, adică de MINCIUNA prin presă. A fost o decizie corectă să nu fie promovată o asemenea lege ! Atât de corectă încât deunăzi a venit Comisia Europeană să ne atragă atenţia că libertatea excesivă a presei a ajuns să lezeze activitatea instituţiilor statului (vezi magistratura) şi că ar trebui să facem ceva !

În acest sens, cred că mă voi face şi eu ziarist. Beneficiind de acest statut şi fiind protejat 100 % împotriva a orice, prin de libertatea mea nelimitată de expresie, voi putea să afirm în public, spre exemplu: „Adrian Baciu, eşti un om care nu înţelege nimic din ce se întâmplă pe lumea asta, eşti un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un neanderthalian intelectual". Toate acestea, bineînţeles, în sensul jurnalistic al cuvântului, fără nimic personal şi fără dorinţa (dar şi fără jena) de a jigni. Aş spune: „este convingerea mea intimă şi, în spiritul libertăţii de a scrie orice îmi trece prin cap, repet şi susţin afirmaţiile".

Dar, până una - alta, nu sunt jurnalist şi, deci, consideră că nu am afirmat nimic din cele de mai sus. Era, pur şi simplu, o „ipoteză de lucru". Tu poţi să mă înjuri în gura mare ! Eu nu pot să mă apăr.

Libertatea presei, ce să-i faci !

.......

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net