Rapid, afară din Liga I! Intră ACS Poli Timişoara!

Ultima actualizare:

    Rapidiştii s-au bucurat degeaba de promovarea în Liga I
Rapidiştii s-au bucurat degeaba de promovarea în Liga I

În fine, după câteva săptămâni de incertitudine, şefii fotbalului românesc au admis faptul că o echipă aflată în faliment nu se poate înscrie la startul Ligii I. Rapid dispare astfel din peisajul primei divizii, fiind înlocuită de ACS Poli Timişoara.

Comisia de Disciplină trebuia să se pronunţe în cazul Rapidului la ora 13.00, dar abia în jurul orei 16.30 s-a dat decizia. Rapid întruneşte condiţiile de a juca în Liga I, dar comisiile au pasat cazul la LPF, instituţie ce a hotărât că echipa nu are drept de a evolua în prima divizie şi locul ei a fost luat de ACS Timişoara. Între LPF şi Rapid se poate isca un proces, însă oficialii şi-au asumat decizia, mai ales că au salvat contractul drepturilor tv, unde se arată că trebuie să fie şapte meciuri în fiecare etapă.

Ioan Miculaş, preşedintele ACS Timişoara, a spus pentru Prosport. "Am fost înştiinţaţi verbal, acum aşteptăm anunţul scris al LPF. Am fost anunţaţi că suntem în Liga 1 şi vom juca duminică, de la ora 21:00, cu Dinamo. Nu intenţionăm să cerem amânarea partidei, deşi n-am putut, din cauza incertitudinii, să completăm lotul cu fotbalişti de nivelul Ligii 1. Avem tratative, dar n-am putut legitima pe nimeni".

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net