Radu Drăgușin are Italia la picioare. Ce spune presa din Peninsulă despre „Gigantul din România” care joacă la Juventus alături de Ronaldo

Ultima actualizare:

    Internaționalul român Radu Drăgușin este foarte bine cotat de presa italiană, care a avut la adresa lui numai cuvinte de laudăSursa foto: Adevărul
Internaționalul român Radu Drăgușin este foarte bine cotat de presa italiană, care a avut la adresa lui numai cuvinte de laudăSursa foto: Adevărul

Radu Drăgușin este al doilea fotbalist român, după Adrian Mutu, care joacă la Juventus Torino, campioana Italiei. El a debutat la seniori în meciul cu Dinamo Kiev, din grupele Champions League, iar după încheierea partidei presa din Peninsulă i-a adus numai cuvinte de laudă. Foarte impresionați de prestația sa, ziariștii au vorbit despre el numai la superlativ.

Radu Drăgușin s-a născut în 2002 și, la numai 18 ani, a debutat la prima echipa a lui Juventus. Numai Adrian Mutu mai reușise o astfel de performanță. Drăgușin a intrat pe teren în meciul împotriva lui Dinamo Kiev, jucat în grupele Champions League, meci câștigat de italieni, iar debutul său nu a fost trecut cu vederea de jurnaliști. Fundașul român a făcut o impresie foarte bună și a apărut în toată presa sportivă din Italia, scrie DigiSport.  

Internaționalul român U21 a intrat pe teren în minutul 69 în locul lui Merih Demiral, iar jurnaliștii italieni au fost foarte impresionați de stilul său de joc. Iată ce au titrat marile ziare!

Corriere dello Sport: „O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A".

Novantesimo: "Bun venit, Drăgușin! În minutul 69 al meciului și-a făcut apariția Radu Drăgușin, fundaș născut în 2002, despre care mereu s-a vorbit la superlativ. Drăgușin a fost adus în 2018 la Juventus, de la echipa Regal Sport București, iar în viitorul apropiat sunt șanse să-l vedem destul de des în teren. Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăgușin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranță echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit".

Goal.com: „Juve a achitat numai 250.000 de euro pentru Drăgușin, care la acel moment era căpitanul naționalei U16. Un adevărat chilipir pentru club, având în vedere că Drăgușin este considerat unul dintre cei mai talentați români ai momentului. Drăgușin este un colos de 1.91m, foarte puternic, care își domină adversarii în aer. Se poziționează foarte bine în teren și are multă personalitate în joc. Trebuie să se adapteze în continuare la cerințele clubului, însă Bonucci pare a fi mentorul ideal pentru el. Visul lui Drăgușin de a debuta în prima echipă a lui Juventus a fost realizat, rămâne de văzut ce urmează".

Cine e Radu Drăgușin

Drăgușin a ajuns la Torino în vara anului 2018, iar Andrea Pirlo l-a mutat încă de la începutul sezonului la antrenamentele primei echipe. Până să debuteze pentru echipa mare a lui Juventus, Drăgușin a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor. El a semnat cu Juventus după ce a împlinit vârsta de 16 ani, fiind transferat în schimbul sumei de 250.000 de euro de la Sport Regal București.

CITEȘTE ȘI: La 18 ani, Radu Matei Drăgușin și-a făcut debutul la Juventus Torino

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net