Rădoi a rupt tăcerea. Vezi cum vrea antrenorul Stelei să rezolve problemele cu licenţa şi cum a decis să vină în Ghencea!

Ultima actualizare:

    Mirel RădoiFoto Click!
Mirel RădoiFoto Click!

Noul şef din Ghencea a stat ascuns în toată această perioadă în care a fost acuzat că păcăleşte sistemul pentru a antrena Steaua, dar tăcerea a luat sfârşit.

Rădoi a vorbit ieri într-o conferinţă de presă ţinută în cantonamentul echipei din Austria şi a elucidat misterul cu privire la planurile sale. "Voi fi antrenorul principal! Am găsit această portiță în regulament, de a fi director sportiv, dar nu am zis niciodată că vreau să fiu antrenor fără licență. Orice antrenor ar fi acceptat această ofertă. Moral nu cred că este normal să antrenez fără licență, dar voi continua studiile pentru a o obține. Nu am cerut niciodată să primesc licența pe gratis. Nu știu câți dintre cei care contestă că nu am licență ar fi refuzat o asemenea ofertă. Am multe posibilități de a obține licența, atât în țară, cât și afară. Pentru moment nu pot să încep studiile pentru că echipa are foarte multe meciuri", a declarat Rădoi. Acesta a vorbit apoi despre cum a dat ţările arabe pe banca Stelei. "Am acceptat pentru că am vrut să încep cariera de antrenor. Știam că mulți jucători vor pleca și doream să fac o echipă după ideile mele. Să începem cu un lot format de noi, de staff. Cred că putem suplini lipsa mea de experință ca antrenor cu experința lui Dică și a lui Pedrazzini și experiența mea ca jucător. Am vorbit cu mulți foști antrenori de-ai mei, pentru a înțelege noua situație și cum va fi cînd mă voi întîlni cu echipa din postura de antrenor. Propunerea a venit în vară, imediat după ce s-au terminat meciurile din România. Când s-a terminat campionatul în Qatar am hotărît să mă retrag. Încă nu am stabilit durata contractului. Vom decide la București. Nu se pune problema banilor", spune noul antrenor al Stelei.

"Dacă n-am rezultate îmi dau demisia. Suntem obligaţi să ne calificăm în grupele Ligii!"

Rădoi e însă conştient de dificulrăţile pe care le va întâmpina în România la start de carieră şi ia în calcul şi o plecare rapidă din Ghencea. "Eu mă gîndesc să stau cît mai mult aici, dar asta depinde doar de performanțe. Dacă nu vor fi rezultate, colaborarea mea cu Steaua va înceta. În primul rînd, nu trebuie să ratăm calificarea în grupele UEFA Champions League. Atâta timp cât vom avea mentalitate, spirit și disciplină la echipă vom avea rezultate. Avem cel mai bun lot din Liga 1. Nu contează vîrsta sau numele jucătorului. Va juca cine merită. Avem anumiți jucători în vizor, pe care îi urmărim de ceva timp, care vor face diferența. Ne mai trebuie fotbaliști pentru a forma un lot. Avem nevoie de jucători valoroși pentru a avea două echipe valoroase.  Dacă Steaua își dorește un jucător, atunci îl va cumpăra. Discutăm cu Tănase și un alt jucător pentru a pleca de la echipă. Dacă vine o ofertă concretă, Tănase va pleca pentru că și-a făcut datoria față de Steaua", a spus Rădoi la conferința de presă.

Mirel Rădoi a fost numit în această vară antrenorul Stelei, dar pentru că nu are licența PRO, fostul fundaș va fi director tehnic, iar Massimo Pedrazzini va fi antrenorul principal. 

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net