Puştii sub 19 ani, la un pas de istorie

Ultima actualizare:

    Tricolorii de la această categorie de vârstă sunt la doar un meci distanţă de calificarea la Euro 2018. Iar Măţan, de la Viitorul, e printre protagoniştiFOTO: Sportpictures.eu
Tricolorii de la această categorie de vârstă sunt la doar un meci distanţă de calificarea la Euro 2018. Iar Măţan, de la Viitorul, e printre protagoniştiFOTO: Sportpictures.eu

România are şansa să participe vara viitoare la un turneu final, dar nu la cel de gală, Mondialul de seniori din Rusia, ci la cel European sub 19 ani, din Finlanda. Şi asta datorită copiilor de sub comanda lui Adrian Boiangiu, care au dat peste cap toate calculele hârtiei.

Serbia era marea favorită la această categorie de vârstă, iar suedezii au plecat cu şansa a doua în această grupă decisivă pentru calificarea la turneul final de la vară. România le-a învins însă pe ambele şi a ajuns să se bată la calificare cu „Cenuşăreasa” Ucraina. Alexandru Măţan, puştiul Viitorului, a fost omul decisiv pentru tricolori în aceste prime două jocuri în care a marcat de trei ori şi a ajuns golgheterul preliminariilor pentru Euro 2018. Mâine, la Mogoşoaia, se va da ultima bătălie a Turului de Elită, în faţa unei echipe norocoase a Ucrainei, care a învins Serbia în prelungiri şi a împiedicat România să se califice deja matematic după primele două meciuri. Astfel, ai noştri sunt obligaţi să nu piardă în faţa unei naţionale cinice şi alunecoase, formată preponderent din jucători din academiile lui Dinamo Kiev, Şahtior Doneţk şi Dnipro Dnipropetrovsk.

Măţan e golgheterul preliminariilor

„Marți se joacă o finală, în care avem două şanse din trei. Ştiţi cum se întâmplă, e posibil să iasă a treia șansă și nu primele două. Ucraina era la un pas să nu mai conteze, dar a revenit în cărți când mai erau de jucat 30 de secunde sau un minut. E o echipă care pune probleme, care joacă un fotbal tehnic şi în viteză, şi care turează foarte bine după minutul 75”, a declarat încrezător, dar prudent selecţionerul României Sub 19 ani, Adrian Boiangiu. Avem însă cu cine să defilăm. La naţionala sub 19 ani căpitan e Vlad Dragomir, şcolit la Arsenal, poarta ne e apărată de stelistul Alexandru Vlad, la închidere avem doi jucători deja cu experienţă, Marco Dulca, de la Swansea, şi Tudor Băluţă, de la Viitorul, iar în faţă e Robert Moldoveanu, pe care Dinamo l-a promovat deja în Liga 1.

Anglia i-a bătut pe tricolorii sub 21 de ani

Ziua de sâmbătă putea să fie perfectă pentru naţionalele noastre, dar cea sub 21 de ani a pierdut la Wolverhampton, în faţa Angliei, cu scorul de 2-1, şi a stricat petrecerea. Ianis Hagi, Andrei Ivan, Florinel Coman şi restul tricolorilor mici nu au putut ţine piept unei echipe cu foarte mulţi jucători obişnuiţi cu Premier League, aşa cum sunt Demarai Gray, de la Leicester, Maitland-Niles, de la Arsenal, Tammy Abraham, de la Swansea sau Alexander-Arnold, titular la Liverpool. Golul nostru a fost marcat de CFR-istul Valentin Costache în minutul 79.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net