Puștii lui Mirel Rădoi își joacă viitorul în Portugalia

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Proaspătul selecționer de la Under 21 va debuta pe banca tricolorilor mici într-o partidă crucială pentru calificarea la Europene. Meciul cu Portugalia se joacă vineri, la Pacos de Ferreira, de la 21.15.

Reprezentativa de tineret, condusă de o lună de zile de Mirel Rădoi, e în fața unui meci capital. La a doua sa experiență notabilă în meseria de antrenor, după cea de la Steaua din 2015, fostul fundaș al roș-albaștrilor are șansa să aducă o performanță uriașă fotbalului românesc. Asta pentru că naționala Under 21 a României nu s-a calificat decât o singură data în istorie la Europeanul acestei categorii de vârstă, la ediția din 1998, pe care țara noastră a și găzduit-o. Au urmat apoi nu mai puțin de 10 campanii eșuate, în care tricolorii mici s-au apropiat rar de calificare. Acum, în preliminariile Euro 2019, România s-a descurcat onorabil într-o grupă complicată, fostul selecționer Daniel Isăilă lăsându-i lui Rădoi posibilitatea de a termina pe primul loc și de a ajunge direct la turneul final din Italia și San Marino.

Pentru a nu depinde de alte rezultate, naționala noastră trebuie să învingă mâine seară Portugalia chiar la ea acasă, la Pacos de Ferreira. Nu e deloc o misiune ușoară, în condițiile în care lusitanii sunt favoriții grupei, pe hârtie, iar în meciul tur de la Ovidiu au dominat un meci încheiat la egalitate (1-1). Dennis Man a marcat atunci pentru noi, mijlocașul de la FCSB fiind și acum în lot. Alături de Man, Iansi Hagi, Florinel Coman și Andrei Ivan sunt ceilalți jucători de atac de la care vom aștepta goluri în meciul cu Portugalia. Chiar dacă nu va câștiga vineri, România rămâne în cărți pentru ocuparea locului secund, care ne-ar putea duce la un play-off. Condiția e să câștigăm tot până la final (partidele de acasă cu Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein) și să așteptăm un joc favorabil al rezultatelor în celelalte grupe. Dintre cele nouă ocupante ale locurilor doi în preliminarii, doar primele patru merg la baraj.

Clasamentul grupei

1. Bosnia     15p (7 meciuri)

2. Portugalia         13p (6 meciuri)

3. România 12p (6 meciuri)

4. Țara Galilor      7p (6 meciuri)

5. Elveția     7p (7 meciuri)

6. Liechtenstein     0p (6 meciuri)

*Se califică la Euro 2019 prima clasată, în timp ce patru dintre cele nouă echipe clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net