«Pufi» şi-a mărit salariul! Dinamo – Voinţa Sibiu 1:0

Ultima actualizare:
Dănciulescu
Dănciulescu

Titularizarea în poarta liderului Dinamo şi debutul la echipa naţională, în amicalul cu Grecia, scor 3-1, sunt realizările lui Pufi, aşa cum îl alintă colegii. Acestea îi vor aduce, pe lângă laudele culese deja, şi recompense financiare.

În partida de sâmbătă seara contra Voinţei Sibiu, Bălgrădean (23 de ani) a scos patru goluri ca şi făcute, fanii i-au cerut tricoul, colegii l-au pus să dea o bere, aşa cum face la fiecare meci în care păstrează poarta intactă, iar acţionarii au decis să-l motiveze cu bani.

În pauza competiţională, chiar dacă acordul său cu roş-albii se întinde pe o perioadă de cinci ani, oficialii clubului îi vor propune să semneze un nou contract.

În prezent, goal-keeperul e cel mai slab remunerat dinamovist, primind doar 24.000 de euro pe sezon.

Mărirea de care va avea parte Pufi e importantă, dar nu senzaţională, el urmând să primească 40.000 de euro pe an, un salariu sub media Ligii 1.

La această sumă se vor adăuga totuşi şi bonusuri din prezenţele la echipa naţională, aşa cum avea şi Torje atunci când evolua la Dinamo.

Ascensiunea lui Bălgrădean nu e deloc întâmplătoare ci se datorează unei munci asidue. Fotbalistul lucrează intens la şedinţele de pregătire şi stă câte o oră după program.

Aşa s-a obişnuit de pe vremea când era la Minerul Lupeni şi unde primise porecla "Pufosul" pentru că avea cinci kilograme în plus faţă de greutatea optimă.

"Când a venit la noi era grăsuţ, crăpa şortul pe el, dar a muncit şi a devenit titular incontestabil în cele şase luni în care a stat la echipă. E un tip ambiţios", a povestit fostul său antrenor, Ilie Botezatu.

Dănciulescu şi-a salvat încă o dată echipa, marcând, în minutul 76, golul unei victorii pentru care dinamoviştii au tremurat serios în finalul meciului cu Voinţa Sibiu (foto: Mediafax)

Are tatuaje cu simboluri religioase
Are tatuaje cu simboluri religioase

Are tatuaje cu simboluri religioase

Bălgrădean nu este un fan al cluburilor şi nu-şi pierde nopţile. "Are un caracter bun şi e foarte cuminte", l-a descris Liviu Ciobotariu.

"Pufi" preferă să-şi petreacă timpul liber în compania prietenei sale, Alice, pe care a cunoscut-o prin intermediul reţelei de socializare Facebook.


    Are tatuaje cu simboluri religioase
Are tatuaje cu simboluri religioase

În plus este un tip extrem de credincios, având pe antebraţul stâng un tatuaj tematic: două mâini împreunate în rugăciune şi un înger.

Desenul nu e finalizat dar în această iarnă îl va duce la bun sfârşit, colegul său Marius Niculae, care a fost patronul unui salon de profil, recomandându-i un artist.

Cum a evoluat cariera lui Bălgrădean

A fost descoperit de Helmuth Duckadam, fostul portar al Stelei. "Pe vremuri, la Semlac, funcţiona o şcoală de fotbal cu numele meu. Sunt mândru că am scos un portar de mare viitor, aşa cum este Cristi Bălgrădean, pe care l-am crescut de mic", a explicat recent preşedintele Stelei.

La 17 ani ajunsese la Minerul Lupeni, în liga a II-a. După jumătate de an a fost transferat la FC Braşov, iar clubul a încasat 650 de milioane de lei vechi.

Până să semneze cu braşovenii, a fost dorit de Jiul Petroşani. Tranzacţia a căzut pentru că oficialii au cerut pentru el racordarea la reţeaua de gaz metan a oraşului Lupeni, afacere ce l-ar fi costat pe patronul Jiului, Alin Simota, cinci miliarde de lei vechi.

După FC Braşov a urmat Liberty Salonta, Gloria Arad şi UTA, iar 2010 a ajuns la Dinamo, de unde a fost împrumutat la Unirea Urziceni. A revenit la roş-albi, Andone l-a luat în cantonament în Antalya şi apoi a decis să-l păstreze în lot.

A debutat într-un meci cu Sportul în returul campionatului trecut, a făcut rocada cu Dolha şi Naumovski, şi de la începutul acestui sezon a devenit titular.

La debutul în Liga I valora, conform www.transfermarkt.de suma de 200.000 de euro, acum e cotat la 1.600.000 de euro. În plus, câteva cluburi de peste hotare se interesează de el.

La Dinamo, antrenorul goal-keeperilor e Gheorghe Niţu, preparatorul favorit al lui Bogdan Lobonţ. "Avem cel mai bun antrenor cu portari din Liga I. Nu întâmplător Bălgrădean e cel mai în formă goalkeeper din România. Aduceţi-vă aminte că Lobonţ, când juca la noi, era numărul unu campionatul nostru", a explicat oficialul dinamovist, Cornel Dinu.

Bălgrădean era cazat la Rin Grand Hotel, unul dintre sponsorii roş-albilor, dar acum s-a mutat într-un apartament din Pipera, chiria fiind suportată de către club.

Atunci când stătea la hotel, pentru că nu a încheiat cursurile şcolii auto, ajungea la antrenamente cu ajutorul colegului său, Laurenţiu Rus, care posedă permis de conducere.

Acum, de când locuieşte în Pipera, vine la şedinţele de pregătire cu taxiul.

La 23 de ani, "Pufi" este şi sprijinul financiar al familiei, mama sa fiind casnică, în timp ce tatăl lucrează la o companie de cabluri din Sînnicolau Mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net