PSG a marcat de două ori în 149 de secunde și a prins semifinalele Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Neymar Jr și Mbappe au decis calificarea lui PSG în semifinaleFoto: Guliver / GettyImages
Neymar Jr și Mbappe au decis calificarea lui PSG în semifinaleFoto: Guliver / GettyImages

Organizat la Lisabona, Final 8-ul ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor la fotbal a debutat, miercuri seară, cu primul sfert de finală. Disputată într-o singură manșă, confruntarea dintre Paris Saint-Germain și Atalanta Bergamo s-a decis în prelungiri. Conduși, francezii au întors rezultatul (2-1) în prelungiri. Mai exact, au marcat două goluri într-un interval de numai 149 de secunde.

Cu toate că a ridiculizat deseori apărarea adversă, Neymar Jr n-a izbutit să-și atingă ținta. A făcut-o, în schimb, Atalanta, prin Pasalic (min 27). Și, în ciuda unei dominări tot mai clare a parizienilor, se părea că aceștia vor înregistra un nou eșec în faza finală a competiției. Atunci când puțini se mai așteptau, PSG a întors rezultatul prin golurile lui Marquinhos (min. 90) şi Choupo-Moting (min. 90+3).Antrenor al campioanei Franței, Thomas Tuchel a spus că formația sa a avut și ceva noroc, dar a catalogat calificarea ca fiind meritată: „Este un sezon istoric cu patru titluri şi acum cu o semifinală a Ligii Campionilor. Nu vom uita această aniversare. Da, m-am îndoit după 85 sau 88 de minute de joc. Eram realist... Dar întotdeauna am simţit că putem marca. Le-am spus asistenţilor mei: <<dacă egalăm, vom face diferenţa imediat după aceea>>. Am făcut un meci foarte bun, iar calificarea este meritată. A fost un pic de noroc, cu acele goluri târzii, dar dacă te uiţi la tot jocul, sunt meritate. Jucătorii de pe bancă intrați au fost excepţionali, cu o stare de spirit deosebită ”.Și în timp ce francezii jubilau, antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, nu și-a putut ascunde frustrarea: „A fost un joc foarte dificil, foarte greu pentru ambele echipe. Pentru noi, desigur, sunt foarte multe regrete că am primit două goluri în finalul meciului. Credeam că meciul s-a terminat... Este greu. Când am condus, am reuşit destul de bine să gestionăm jocul. Dar intrarea lui Mbappé, combinată cu prezenţa lui Neymar, a schimbat lucrurile pentru PSG. Intrarea sa a dat o energie pentru PSG care era pe cale să piardă meciul. Acest lucru a fost fundamental prin ceea ce a adus. Golul egalării, mai ales, ne lasă cu multă amărăciune. PSG are şanse bune să joace finala".

„Neymar Jr și Mbappe nu vor pleca niciodată de la PSG”

Preşedinte-director general (PDG) al clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi (46de ani) a declarat, după meciul cu Atalanta Bergamo (2-1) și calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, că Neymar Jr şi Kylian Mbappe nu vor pleca niciodată de la formația pariziană.Omul de afaceri din Qatar a subliniat rolul jucat de cei doi fotbaliști în obținerea acestui succes: „Neymar este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Este între primii trei. El a fost omul meciului şi a avut un joc extraordinar. El şi Kylian nu vor pleca niciodată. Vor rămâne la PSG".Victoria cu Atalanta s-a produs chiar în ziua în care PSG a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la fondarea clubului. Iar cel care a jucat pentru echipa de Cupa Davis a Qatar-ului a punctat momentul: „Este o zi specială pentru a 50-a aniversare a clubului. Asta e minunat. Avem nevoie de asta pentru a schimba mentalităţile în club şi ceva care ne blocase până acum. Vreau să le mulţumesc tuturor, jucătorilor şi antrenorului. Toată lumea a spus că nu suntem pregătiţi, dar am arătat că avem jucători grozavi. Istoria clubului se scrie astăzi. Vom sărbători acest lucru, dar mâine ne vom gândi la semifinală", a Nasser Al-Khelaifi, la microfonul RMC Sport. 

PSG va disputa a 6-a semifinală în cupele europene 

Victorioasă (2-1) în fața lui Atalanta Bergamo, Paris Saint-Germain s-a calificat pentru a 6-a oară într-o semifinală de cupă europeană. Celelalte datează din anii 90, iar singura din Liga Campionilor a disputat-o în urmă cu 25 de ani.Iată prezențele în „careul de ași” ale grupării pariziene:Cupa UEFA 1992/1993: PSG - Juventus 1-2, 0-1Cupa Cupelor 1993/1994: PSG - Arsenal 1-1, 0-1Liga Campionilor 1994/1995: PSG - AC Milan 0-1, 0-2Cupa Cupelor 1995/1996: PSG - Deportivo La Coruna 1-0, 1-0Cupa Cupelor 1996/1997: PSG - Liverpool 3-0, 0-2Liga Campionilor 2019/2020: PSG - Atletico Madrid sau RB LeipzigParis Saint-Germain a câștigat Cupa Cupelor în 1996, disputând finala acestei competiții în 1997.  De asemenea, a disputat Supercupa Europei în 1996.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net