"Provocaţi-i pe englezi să ia roşu!"

Ultima actualizare:

    La Giurgiu, Geraldo  şi coechipierii lui  din apărare vor  avea de făcut faţă  tăvălugului  englezilor, care  sunt obligaţi să  înscrie pentru  a speră la calificareFOTO: Guliver/ gettyImages
La Giurgiu, Geraldo şi coechipierii lui din apărare vor avea de făcut faţă tăvălugului englezilor, care sunt obligaţi să înscrie pentru a speră la calificareFOTO: Guliver/ gettyImages

Astra trebuie să apere acel 2-2 obţinut la Londra, dar returul este tot timpul mai greu. Giurgiuvenii ştiu asta, după ce anul trecut câştigaseră chiar cu 2-1 prima manşă, de la Lyon, dar apoi au pierdut acasă cu 1-0 şi doar golul în plus în deplasare i-a salvat. Pentru a nu mai repeta gafa, Budescu şi compania primesc sfaturi preţioase de unde nu se aşteptau.

Antrenorul lui West Ham United, este sabotat de un fost coleg al său de pe “Boleyn Ground”. Ilie Dumitrescu şi Slaven Bilic au jucat împreună pe Upton Park în 2006. A fost o perioadă de doar câteva luni, chiar înainte ca internaţionalul nostru să plece în aventura mexicană, dar în care cei doi s-au împrietenit la cataramă. Ilie Dumitrescu a ajuns să cunoască foarte bine stilul, temperamentul şi filosofia croatului, iar acum dă din casă, doar ca Marius Şumudică şi ai lui să profite şi să se califice mai departe. “Bilic a fost colegul meu şi este un prieten foarte bun. Tot timpul este genul de antrenor care se informează, ascultă, acceptă orice sfat. Îi place să fie în contact cu toţi antrenorii de top din Europa. Avea însă această calitate, care se transforma în defect, pentru că orice intrare la adversar era dusă până la limita regulamentului. Şi la antrenamente era la fel, am şi avut discuţii cu el pe tema asta, dar în timpul liber ieşeam la masă. Această agresivitate o cere şi ca antrenor jucătorilor săi şi astfel se pot încasa roşii care să destabilizeze echipa”, spune Ilie Dumitrescu, şi chiar aşa pare. 

Bilic şi Dumitrescu au jucat la West Ham în 2006

În fiecare tur preliminar de până acum, West Ham United a avut om elimina. În returul fazei inaugurale, cu andorrezii de la Lusitanos, atacantul Diafra Sakho a primit roşu direct după o intrare criminală şi inutilă. Apoi, în manşa secundă din turul II preliminar, de la Birkirkara, James Tomkins a fost trimis la cabine după ce a văzut două galbene. Nu în ultimul rând, în turul cu Astra, de la Londra, James Collins a încasat roşu din două galbene, în minutul 60, şi Astra a putut reveni pe tabelă datorită superiorităţii numerice. Să nu se înţeleagă însă că doar jucătorii au astfel de probleme comportamentale. În prelungirile de pe Boleyn Ground, însuşi Bilic a fost eliminat şi trimis în tribună, astfel încât diseară nu va putea lua loc pe bancă. Pilda lui Ilie Dumitrescu e verificată şi de luat în seamă, dar acesta avertizează că nu va fi suficient: “Dacă se retrag, n-au nici o şansă. Trebuie să marcheze neapărat”.

Avertisment pentru fanii lui West Ham: «România, ţara hoţilor»

Suporterii englezi care au făcut deplasarea pentru a-şi susţine diseară favoriţii în faţa Astrei au fost atenţionaţi asupra pericolelor din ţara noastră printr-un ghid publicat pe siteul clubului.

La Giurgiu, „astralii” vor juca returul cu West Ham, miza fiind un loc în play-off-ul Ligii Europa. Deşi suporterii englezi sunt printre cei mai temuţi din lume, ei au fost puşi în gardă pentru deplasarea în România, însă sfaturile primite sunt jignitoare la adresa noastră. „În oraşe, în special în Bucureşti, în zone aglomerate, ca aeroportul, gări sau magazine, sunt mulţi hoţi de buzunare. Atacă în grupuri, îţi distrag atenţia, şi în general copiii sunt cei care îţi smulg ceasul sau bijuteriile”, e unul dintre pasaje. Continuarea e la fel de şocantă: “Infractorii se prezintă ca poliţişti falşi, îţi cer actele şi portofelul şi apoi iţi iau banii. Sunt şi cazuri când se clonează cardurile, când îl foloseşti în diferite baruri, şi rămâi fără nimic în cont”. De asemenea, englezii sunt sfătuiţi să călătorească doar cu taxiuri cu însemnele unei companii şi să stabilească înainte tariful pentru a nu fi taxaţi în plus, iar în camerele de hotel să-şi ţină bunurile numai în seif. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net