Program infernal pentru FCSB: 12 luni de muncă se joacă în 12 zile

Ultima actualizare:

    Roş-albaştrii vor da de greu în februarie, dar soarta pare din nou de pareta lor. Să urmeze o minune cu Lazio?Foto: Click!
Roş-albaştrii vor da de greu în februarie, dar soarta pare din nou de pareta lor. Să urmeze o minune cu Lazio?Foto: Click!

În perioada 10-22 februarie 2018, FCSB are programate derby-urile interne cu CFR şi Dinamo, dar şi dubla din 16-imile Ligii Europa.

FCSB-ul îşi încheie joi seară campania europeană de toamnă, iar gândurile roş-albaştrilor se îndreaptă deja spre primăvară. În februarie, pe parcursul a numai 12 zile, echipa lui Dică are patru meciuri de foc, două în campionat şi două în Liga Europa.

Până la pauza competiţională au mai rămas două etape din Liga I, în care FCSB va merge la Botoşani (duminică) şi va primi apoi vizita Viitorului, la 17 decembrie. Sunt două meciuri grele, contra unor echipe de play-off, dar care nu se compară cu ceea ce o aşteaptă pe FCSB peste două luni.

Ultimele patru etape din sezonul regular sunt programate în februarie 2018, atunci când vor fi definitivate cele şase echipe care vor continua lupta pentru titlu. Analizând calendarul, remarcăm o perioadă infernală pentru FCSB-ul lui Becali. Astfel, la 10 februarie se dispută marele derby de clasament cu principala rivală la câştigarea campionatului, CFR Cluj. Meciul de pe Arena Naţională se anunţă de acum unul extrem de tensionat, învingătoarea urmând să aibă un ascendent moral în play-off. După numai câteva zile de la bătălia cu echipa lui Dan Petrescu, FCSB va juca prima manşă din 16-imile Ligii Europa, la 15 februarie.

Indiferent de adversar, care va fi cunoscut luni, roş-albaştrii au ambiţia de a merge cât mai departe în a doua competiţie continentală. Dubla din Liga Europa se va decide cu siguranţă la returul de la 22 februarie, însă FCSB va mai duce între timp un „război” pe plan intern. Mai exact, între cele două confruntări europene e programat marele derby din Liga I cu Dinamo. Ca de fiecare dată, orgoliile unui asemenea meci vor fi la înălţime, cu atât mai mult cu cât alb-roşii vor avea nevoie de victorie pentru a reuşi să intre în play-off.

Recapitulând, întreg sezonul FCSB-ului depinde de cele 12 zile din luna februarie, atunci când jucătorii lui Dică ar putea pierde teren important în lupta pentru titlu şi ar putea pune capăt campaniei din Liga Europa încă din prima fază eliminatorie.

Programul FCSB în luna februarie

3 februarie, Gaz Metan – FCSB, Liga I

10 februarie, FCSB – CFR Cluj, Liga I

15 februarie, adversar necunoscut, Liga Europa

18 februarie, Dinamo – FCSB, Liga I

22 februarie, adversar necunoscut, Liga Europa

25 februarie, FCSB – Sepsi, Liga I

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net