Primim mai multe meciuri la Euro 2020? Posibile retrageri ale țărilor-gazdă

Ultima actualizare:

    Bucureștiul, oraș-gazdă la Euro 2020
Bucureștiul, oraș-gazdă la Euro 2020

Țara noastră ar putea profita de eventuale retrageri ale orașelor-gazdă stabilite inițial pentru Euro 2020.

Europeanul a fost mutat în 2021, însă nu toate dintre cele 12 țări organizatoare sunt la fel de încântate de disputarea pe teritoriul lor a unei asemenea competiții. Ca urmare, nu-i exclus ca pe Arena Națională să se joace mai multe meciuri decât cele patru pe care le avem deja.

Printr-un comunicat postat pe site-ul FRF, președintele Răzvan Burleanu a precizat că România este una dintre primele asociații-gazdă ale Euro 2020 care își confirmă disponibilitatea și pentru 2021. „Am trimis la UEFA angajamentul ferm al Bucureștiului de a găzdui meciurile peste un an, când se va desfășura Campionatul European”, a menționat Burleanu, semn că toate celelalte 11 țări (Italia, Azerbaidjan, Rusia, Danemarca, Olanda, Anglia, Scoția, Spania, Irlanda, Germania și Ungaria) vor trebui să-și expună în scurt timp un punct de vedere similar. Cum pandemia de coronavirus de pe Bătrânul Continent va mai dura ceva timp, e posibil ca UEFA să aibă suprize neplăcute, legate de retragerea uneia sau mai multor țări. De exemplu, Italia, Spania, Germania și Anglia sunt printre cele mai afectate națiuni în ceea ce privește numărul de victime, astfel că organizarea Euro 2020 peste un an ar fi o povară în plus. Dacă se va întâmpla așa, atunci UEFA va trebui să se replieze și să reorganizeze întreg programul. Cum atragerea altor țări într-un timp atât de scurt e exclusă din start, refacerea calendarului de meciuri se va face cu ajutorul orașelor și stadioanelor care își mențin disponibilitatea.

Deocamdată, pe Arena Națională se vor disputa în mod sigur trei meciuri din Grupa C plus una dintre optimile de finală, dar lucrurile se pot schimba în bine pentru noi. Astfel, Bucureștiul ar mai putea primi o confruntare din fazele eliminatorii, de exemplu un sfert de finală (semifinalele și finala sunt prevăzute într-o singură locație, la Londra). Apoi, chiar dacă e puțin probabil în acest moment, există și posibilitatea ca Olanda să nu mai dorească organizarea celorlalte trei partide din Grupa C. E o variantă în care România ar putea fi responsabilizată cu toate cele șase meciuri ale grupei.

Ce meciuri organizăm în prezent

Dată (Fază)  Meci 

13 iunie 2021 (Grupa C)          Austria – câștigătoare play-off (posibil România)

17 iunie 2021 (Grupa C)          Ucraina – câștigătoare play-off (posibil România)

21 iunie 2021 (Grupa C)          Ucraina – Austria

28 iunie 2021 (Optimi)   câștigătoare grupa F – loc 3 (A, B sau C)

Semifinala de play-off Islanda – România trebuia să aibă loc azi (26 martie), la Reykjavik, dar a fost amânat pentru 4 iunie, fără ca această dată să fie una oficială. Astfel, în contextul prelungirii crizei medicale la nivel european, UEFA a lăsat de înțeles că va da prioritate terminării campionatelor naționale și că va reprograma din nou întâlnirile inter-țări, cel mai probabil la toamnă, începând din septembrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net