Primii români campioni în străinătate. FC Amicii au uimit Bruxelles-ul

d16.jpg

O echipă formată din conaţionali plecaţi la muncă în capitala Belgiei a rupt tot în acest sezon
Foto: Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Din diverse motive, fotbaliştii români s-au integrat destul de greu în campionatele din străinătate. Cu toate acestea, am avut conaţionali care au luat titlul cu echipele lor în campionate puternice. Însă o echipă alcătuită preponderent din români care să ia campionatul puţin probabil să se mai fi înregistrat.

FC Amicii Bruxelles, echipă alcătuită în majoritate din jucători români, ce activează în Liga Provincială a Belgiei, a luat recent titlul în P4. FC Amicii are şi un “satelit” ce joacă în Divizia de amatori. De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul doi în campionatul amatorilor. Ei evoluează pe stadionul de la stadionul Heysel 3 de lângă Atomium şi au început demersurile pentru a juca pe arena Heymbosch din Bruxelles, graţie Primăriei din Jette. Gruparea FC Amicii este condusă de Doru Costea, care este atât preşedinte, cât şi antrenor, el fiind ajutat de Paul Aiftincăi, secretar general. 

d8.jpg

FC Amicii Bruxelles activează în Liga Provincială a Belgiei şi a ieşit campioană în P4
Foto: Click!

La FC Amicii domneşte o stare de spirit specială, unde, pe lângă atmosfera de familie din echipă, găseşti şi pasiune, bucuria jocului sau determinare, ingrediente care au cam dispărut din Liga I din România. Dacă la acestea se mai adaugă dorul de țară, care se ostoieşte prin practicarea sportului rege, atunci spectacolul este asigurat.

e2.jpg

FC Amicii se antrenează îşi îşi dispută meciurile d epe teren propriu pe stadionul Heysel 3 de lângă Atomium
Foto: Click!

Starea de sărbătoare a fost transmisă și în tribune, la partidele FC Amicii asistând sute de spectatori români, printre care femei și copii. Astfel că unul din visele lui Doru Costea, acela de a avea o echipă de fotbal și de a lua tiltul în străinătate, s-a realizat. Iar el spune că nu se va opri aici

d100-1.jpg

Artizanii acestui club sunt Doru Costea, (dreapta), care e şi principalul finanţator, şi Paul Aiftincăi, (stânga), secretarul general al formaţiei
Foto: Click!

d10.jpg

Stema celor de la FC Amicii Bruxelles, mândria României în Belgia
Foto: Click!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5