Primăvara vine din Israel! Hapoel Beer Sheva - FCSB se joacă mâine seară, de la ora 20:00

Ultima actualizare:

    Vicecampioana României poate rezolva calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa în dubla cu Hapoel Beer Sheva, pentru ca apoi să se concentreze doar pe urmărirea CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu
Vicecampioana României poate rezolva calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa în dubla cu Hapoel Beer Sheva, pentru ca apoi să se concentreze doar pe urmărirea CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu

Roş-albaştrii s-au bucurat când sorţii i-au pus în grupa G a Ligii Europa, alături de Plzen, Beer Sheva şi Lugano, şi românii au promis că vor defila. Iar până acum le iese perfect! Punctaj maxim după primele două etape şi posibilitatea ca după cele două jocuri cu campioana Israelului să-şi asigure locul în primăvara europeană încă din toamnă!

Oamenii lui Nicolae Dică au călcat pe câteva becuri în Liga 1, dar pe continent sunt o forţă! Mâine seară, în Israel, FCSB poate să-şi apropie deja calificarea în fazele eliminatorii, iar peste două săptămâni s-o tranşeze şi matematic. Asta pentru că au în cont şase puncte şi niciuna dintre cele trei adversare n-ar mai putea s-o întreacă în cazul în care după duelurile cu Hapoel ar ajunge la 12 puncte. Vicecampioana României ar mai putea fi maximum egalată, dar având în vedere că beneficiază de un golaveraj de +4, care ar mai creşte cu două victorii, iar toate celelalte sunt pe minus, FCSB nu ar mai putea pica pe locul 3. O ajută şi faptul că adversarele se vor măcelări în meciuri directe în urma cărora măcar două se vor elimina singure. Astfel, Budescu şi compania se pregătesc de ultimul asalt al primăverii şi, dacă va fi câştigat, îşi pot focusa toată atenţia asupra Ligii 1, unde urmărirea CFR-ului nu merge prea bine. Sunt patru puncte între cele două, iar bucureştenii au fost egalaţi şi de CS U Craiova, care pare dispusă să ducă lupta în trei până la final. Totuşi, noul căpitan, Florin Tănase, care va purta banderola în cupele europene pentru prima dată, trebuie să aibă curajul să le aducă aminte colegilor de catastrofa din 2011.

Intertitlu: Ludogoreţ şi Inter, ultimele victime ale lui Hapoel

Atunci, Steaua lui Ilie Stan a pierdut cu 5-0 la Haifa, înregistrând una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria modernă a roş-albaştrilor. Şi Beer Sheva, subestimată şi luată puţin la mişto, poate administra un nou astfel de dezastru! Până la urmă, fosta echipă a lui Ovidiu Hoban este campioana ultimelor două ediţii de „Ligat AL” şi în sezonul trecut de Liga Europa a bătut de două ori Interul din Milano şi a făcut două egaluri cu englezii de la Southampton, eliminându-le pe ambele încă din faza grupelor. Mai mult, câţiva români au păţit-o deja în această toamnă cu cei de la Beer Sheva. Ludogoreţ Razgrad, cu Moţi şi Keşeru titulari, a fost eliminată din preliminarile Ligii Campionilor de Hapoel după 0-2 în Israel şi 3-1 în Bulgaria.

Budescu poate deveni golgheterul Ligii Europa

Jocul de la Beer Sheva mai poate aduce şi altceva decât calificarea aproape matematică în şaisprezecimi: obţinerea titlului de golgheter al fazei grupelor. Şi nnu e vorba de Denis Alibec, deşi toată lumea îl forţa pe el pentru această performanţă, ci de Constantin Budescu. În lipsa atacantului, deocamdată pedepsit, mijlocaşul cu trei goluri înscrise până acum poate sări peste cele patru goluri ale lui Kokorin, de la Zenit, Plea, de la Nice şi André Silva, de la Milan. Budescu a înscris până acum în sezonul de Liga Europa mai multe goluri decât Balotelli, Giroud sau Rooney.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net