Primăvara europeană îi «îngroapă» în bani

Ultima actualizare:

    Felice Piccolo va  avea viaţă grea cu  atacanţii turcilor
Felice Piccolo va avea viaţă grea cu atacanţii turcilor

Cu o victorie contra Galatei, pe teren propriu, CFR Cluj îşi asigură matematic locul trei în grupă şi, implicit, accesul în primăvara europeană. Ar fi o premieră în istoria clubului ardelean.

Pe nesimţite, cu o victorie nesperată la Braga şi cu un egal smuls în mocirla de la Istanbul, CFR Cluj a ajuns la un singur pas de îndeplinirea obiectivului în Europa, ieşirea din Grupa H a Ligii Campionilor. Încă trei puncte astăzi, în returul cu turcii, şi campioana României nu mai poate pierde locul trei, echivalent cu asigurarea unui loc în 16-imile Europa League. Pentru ca visul ardelenilor să devină realitate, oficialii Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan au pus la bătaie prime consistente.

Practic, cu o victorie contra Galatei, elevii lui Paulo Sergio, aflat la primul meci ca antrenor în Liga Campionilor, pot trece şi pe la casierie, unde îi aşteaptă un bonus de 15.000 de euro de fiecare. Suma se poate dubla în cazul în care CFR Cluj va termina grupa pe una din primele două poziţii, calificante în optimile Ligii Campionilor.

Pentru patronul Paszkany nici n-ar fi greu de dat o primă de 30.000 de euro de jucător, în condiţiile în care numai de la UEFA vor veni trei milioane de euro. "La un meci ca ăsta nu contează banii. Mai important e că o calificare mai departe poate aduce un transfer în străinătate", a declarat mijlocaşul Gabi Mureşan, încercând să scape de presiunea financiară a întâlnirii.

Aflat încă în propietatea lui Galatasaray (în acest sezon e împumutat la Mersin), fostul mijlocaş al lui CFR Cluj a prefaţat meciul în presa de la Istanbul. "Românii au jucători importanţi, cum ar fi Cadu, Mureşan, Bastos şi Kapetanos, iar acasă joacă foarte bine. Galata trebuie să fie atentă la contraatacuri pentru că CFR are fotbalişti rapizi. Se bazează mult pe fazele fixe", a declarat argentinianul de 29 de ani. Culio se pregăteşte şi el pentru un meci cu Galatasaray, care se va deplasa la Mersin la finalul săptămânii.

Partida clujenilor cu turcii de la Galasaray va fi condusă de scoţianul William Collum, un profesor de religie în vârstă de 33 de ani. Şocant e însă faptul că în Scoţia, Collum e recunoscut ca arbitrul care a primit ameninţări cu moartea, inclusiv membrii familiei sale au fost în pericol, după ce în 2010 a condus un derby Celtic - Rangers, iar unele decizii ale sale au dezavantajat prima echipă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net