Prima victorie pentru Petrescu în China

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu n-a făcut treaba, dar a luat banii chinezilor şi peste trei meciuri va fi liber de contract, gata să se întoarcă la campioanăFoto: Mediafax
Dan Petrescu n-a făcut treaba, dar a luat banii chinezilor şi peste trei meciuri va fi liber de contract, gata să se întoarcă la campioanăFoto: Mediafax

Dan Petrescu a avut un început greu în China şi după cinci meciuri oficiale fără succes, dintre care patru înfrângeri, se punea chiar problema demiterii. “Bursucul” s-a scos însă miercuri cu o victorie necaracteristic de spectaculoasă care îi dă speranţe că încă îşi mai poate îndeplini obiectivul.

După înfrângerea de pe teren propriu cu Henan Jianye, o contracandidată la salvarea de la retrogradare, s-a spus că e clar, Guizhou Zhicheng nu poate să bată pe nimeni. Şi cum urmau patru deplasări consecutive în campionat, una mai grea decât alta, trupa lui Dan Petrescu era creditată cu şanse 0 să urce în clasament. Tocmai la greu demonsterază însă fostul technician al CFR-ului că poate să-şi mobilizeze echipa. Astfel, miercuri, Guizhou a câştigat la Chongqing Dangdai Lifan într-o manieră de echipă mare. A marcat de patru ori, de două ori prin croatul Jelavic, o dată prin gambianul Trawally şi o dată prin chinezul Kaimu, reuşite care au anulat hatt-trick-ul brazilianului Alan Kardec, de la Dangdai.

Croatul Jelavic l-a salvat din nou

După meci, Dan Petrescu era foarte bucuros că s-a apropiat la doar şase puncte de locul de salvare, pe care îl ocupă chiar învinsa de miercuri, dar spune că mai e mult până acolo. ”Sper să învățăm ceva din acest meci. Am încheiat turul cu o victorie și sper să ne descurcăm mai bine în partea a două a campionatului. E foarte dificil să ne salvăm de la retrogradare, dar sper să obținem cât mai multe puncte și să ne îndeplinim obiectivul. Avem însă multe accidentări în echipă și sper ca în curând să am toți jucătorii la dispoziție”, a spus Petrescu, la conferință de presă. Şi timp ar mai fi. Miercuri s-a încheiat abia turul, iar Guizhou mai are 15 finale în care se poate întâmpla orice. Boli, jucătorul pe care l-a adus cu mari eforturi de la CFR, n-a debutat încă pentru Zhicheng.

Urmează derby-ul cu echipa lui Olăroiu

Guizhou Zhicheng continuă periplul prin ţară, dar din păcate are şanse mici să lege două victorii. Asta pentru că următoarea deplasare va fi la Jiangsu Sunning, nimeni alta decât echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, locul 4 în Superliga chineză. În derby-ul românilor din China e clar că favoriţi sunt Teixeira şi compania, care încă mai speră că pot câştiga titlul, deşi lupta cu Shandong Luneng, Shanghai SIPG, Beijing Guoan e foarte dură. Jiangsu Sunning - Guizhou Zhicheng se va juca duminică, de la ora 14:35.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net