Prima ”dublă” pentru Budescu în Liga 1 după 1.490 de zile

Ultima actualizare:

    Budescu a marcat două goluri cu DinamoFOTO: Sportpictures.eu
Budescu a marcat două goluri cu DinamoFOTO: Sportpictures.eu

La doar trei meciuri de la revenirea la Astra, Constantin Budescu (30 de ani) a fost decisiv în victoria obținută de formația sa împotriva dinamoviștilor, în etapa a zecea a Ligii 1. Cele două goluri marcate de internaționalul român reprezintă o premieră pentru el în ultimii patru ani în campionatul intern.

Budescu a fost factorul decisiv al victoriei Astrei în meciul de sâmbătă, de la Giurgiu, scor 3-2. El a marcat în minutele 49 și 66, întorcând practic scorul, după ce Dinamo conducea la pauză cu 1-0. Aceasta a fost prima ”dublă” reușită de român în Liga 1 după o pauză de patru ani. Mai precis, din 23 august 2015, când Astra a învins cu scorul de 4-1 pe CSMS Iași, în etapa a opta a campionatului. De atunci au trecut exact 1.490 de zile, timp în care fotbalistul nu a mai reușit să marcheze câte două goluri în prima ligă. Totuși, a făcut-o în alte patru cazuri, dar în alte competiții. O dată în Cupa României 2016/ 2017, (în victoria cu 4-1 obținută în semifinale cu Poli Timișoara), a doua oară în grupele Ligii Europa (2016/ 2017), în victoria, 3-0, cu Viktoria Plzen, și de alte două dăți în campionatul Arabiei Saudite.

În total, Budescu a reușit în toată cariera să marcheze de două ori într-un meci de 12 ori. De asemenea, el mai are în palmares două hattrick-uri, ambele în prima ligă.

Revenind la meciul de sâmbătă seară, Budescu era foarte mulțumit de victorie și de prestația lui. „M-am simțit bine. Cred că toți am jucat bine în această seară. Ne doream foarte mult victoria în această seară. Mi-am ajutat echipa. Înainte de meci am vorbit că trebuie să câștigăm cu orice preț. Mă bucur că am marcat, dar importante sunt cele 3 puncte. Sunt 3 puncte muncite. A fost o partidă frumoasă pentru cei care s-au uitat la TV, dar şi pentru cei care au venit în tribună. Era important să obţinem aceste puncte şi să jucăm bine pentru că etapa trecută am pierdut două puncte şi nu am practicat un fotbal tocmai bun”, a declarat Budescu la Telekom Sport. El a recunoscut că deocamdată nu se gândește la revenirea în națională: „Mai rar cu naționala eu. De câte ori am fost pe acolo m-ați forțat voi. Am jucat un meci jumate și vorbim despre națională? Important e să joc meci de meci la echipa de club”, a mai spus mijlocașul român.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net