Preşedintele lui Dinamo Kiev îşi trimite jucătorii la război

Ultima actualizare:

    Jucătorii ucraineni din lotul lui Dinamo  Kiev îşi fac griji pentru  că îi “paşte” armataFotomontaj: Click!
Jucătorii ucraineni din lotul lui Dinamo Kiev îşi fac griji pentru că îi “paşte” armataFotomontaj: Click!

Conflictul ruso-ucrainean din ţara vecină a acaparat şi echipele de fotbal, în frunte cu Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk. Mâine-poimâine, nu e exclus să-i vedem pe jucători cu arma-n mână.

Starea tensionată din Estul Ucrainei şi-a pus deja amprenta pe echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, nevoită să-şi mute cartierul general într-o zonă mai liniştită, la Lvov. Războiul dus de ucraineni contra formaţiunilor pro-ruse e pe cale să atingă şi celălalt club important din Ucraina, Dinamo Kiev. 

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Mai exact, preşedintele clubului, Igor Surkis, a făcut o declaraţie şocantă în contextul în care conducătorii ţării încearcă să mobilizeze cât mai multe cadre militare. “Dacă vom primi ordine de încorporare pentru jucătorii noştri, le vom permite să plece la război”, a spus Surkis, un potent om de afaceri.

„Înainte de a fi fotbalişti, ei au o misiune pacifistă, iar gândul nostru e de a reinstaura ordinea în ţară. Vrem linişte, dar deocamdată nu se poate”, a completat oficialul lui Dinamo Kiev.

Aşadar, armata Ucrainei va avea de unde să aleagă, în lotul fostei adversare a Stelei din Liga Europa fiind în acest moment 18 jucători localnici, în frunte cu veteranul portar Şovkovski (40 de ani) şi cu vedeta Yarmolenko, un mijlocaş cotat la 22 de milioane de euro.

Stadionul lui Lucescu, bombardat de ruşi

Igor Surkis
Igor Surkis

Anul trecut, stadionul de 200 de milioane de euro construit la Doneţk de Rinat Ahmetov, a fost bombardat în repetate rânduri de militanţii pro-ruşi. În 2014, la „Donbass Arena” s-au consemnat nu mai puţin de patru asemenea atacuri.

Exploziile au afectat serios structura de rezistenţă a stadionului pe care îşi disputa meciurile de acasă gruparea antrenată de Mircea Lucescu. Inclusiv baza de antrenament de lângă arenă a suferit daune considerabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net