Președintele FIFA, Gianni Infantino, implicat în Panama Papers?

Ultima actualizare:

    Numele lui Gianni Infantino apare pe lista celor implicați în afacerile Panama PapersFoto Getty
Numele lui Gianni Infantino apare pe lista celor implicați în afacerile Panama PapersFoto Getty

Duminică seara (3 aprilie) a avut loc o scurgere masivă de informații despre afacerile ilegale comise de Mossack Fonseca, a patra firmă de avocatură la nivel mondial. Panama Papers, cum a fost denumită descoperirea acestor informații, scot la iveală implicarea unor personalitătți marcante la nivel global - politicieni, celebrități și sportivi. Pe lista celor implicați în afacerile dubioase apare și numele actualului președinte al FIFA, Gianni Infantino.

Acesta a fost consternat atunci când a aflat că și numele său a fost consemnat printre cei implicați în Panama Papers, relatează Metro.co.uk. Documentele arată că Gianni Infantino ar fi fost co-semnatarul unui contract din 2006 cu oamenii de afaceri argentinieni, Hugo și Mariano Jinkis. Aceștia au fost ulterior acuzați pentru dare de mită. Afacerea pare să fi fost încheiată atunci când Infantino era directorul UEFA.

Conform sursei citate, o presupusă firmă deținută de Jinkis a cumpărat drepturile de fotbal ale UEFA Champions League, pe care apoi le-a vândut cu un preț de trei ori mai ridicat. În contextul situației tensionate care s-a creat, Infantino a ținut să precizeze în mod public: „Sunt consternat și nu voi accepta ca integritatea mea să fie pusă la îndoială de anumite zone ale mass-mediei, mai ales după ce UEFA a dezvăluit în detaliu toate faptele cu privire la aceste contracte.”

Gianni Infantino a devenit în urmă cu două luni președintele FIFA
Gianni Infantino a devenit în urmă cu două luni președintele FIFA

Imediat după ce a aflat zvonurile din mass-media, Infantino a contactat UEFA pentru a verifica din nou în detaliu informațiile contractuale. UEFA a revizuit toate contractele comerciale și a răspuns jurnaliștilor tuturor întrebărilor referitoare la acestea. Președintele FIFA neagă orice legătură cu Documentele panameze. Acuzațiile vin la două luni după ce Gianni Infantino a devenit președintele Federației Internaționale de Fotbal, promițând că va curăța organizația de toate problemele financiare și actele de corupție.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net