Premieră pentru Viitorul în Cupa României

viitorul-ghita-astra-finala-cupa_rps7995.jpg

Autor a golului egalizator, Virgil Ghiță a salvat-o pe Viitorul în finalul prelungirilor
Autor a golului egalizator, Virgil Ghiță a salvat-o pe Viitorul în finalul prelungirilor
Foto: sportpictures.eu

Oamenii lui Gică Hagi au revenit de la 0-1, câștigând (2-1) finala Cupei României, disputată la Ploiești, cu Astra Giurgiu. Este al doilea trofeu al formației constănțene după titlul de campioană obținut în 2017.

Primul mitan a fost echilibrat, fiecare finalistă încercând să dea lovitura. Iar în prim-plan s-au aflat liderii celor două echipe. Ianis Hagi a încercat vigilența lui Lazăr în două rânduri (minutele 5 și 32). La fel cum a făcut-o și Rivaldinho (23 și 27), însă loviturile brazilianului n-au avut forță. De partea cealaltă, Alibec a avut câteva incursiuni în jumătatea adversă de teren, la ultima (min. 41) izbutind să înscrie dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri și cu concursul portarului Cojocaru, rămas fără replică. 
După pauză, fotbaliștii Viitorului au fost mai insistenți. E adevărat, obligați și de rezultatul care le era nefavorabil. Și muștruluiți la vestiare de Gică Hagi, care l-a înlocuit pe Cojocaru cu Tordai. Cu toate că s-a aflat în poziții foarte bune, în interiorul careului, Drăguș a dat cu piciorul la trei ocazii bune (minutele 55, 58 și 63). Presiunea constănțenilor s-a concretizat în minutul 76, când Ghiță a reluat în poarta Astrei mingea centrată din corner de Ianis Hagi.  
Rămași fără Alibec, accidentat (min. 71), giurgiuvenii l-au pierdut și pe Romariu Pires, care a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault la Calcan, fiind eliminat (min. 81). Obligați să se apere în prima parte a prelungirilor, ei n-au reușit să-l blocheze pe Eric, care a adus victoria echipei lui Gică Hagi (min. 106). Nu fără  emoții, Ghiță respingând de pe linia porții mingea șutată de Begue (min. 115).  
În urma acestui rezultat, Viitorul va reprezenta România în preliminariile Ligii Europa, alături de FCSB și Craiova, intrând direct în turul 2 din postura de câștigătoare a Cupei României.

Loading...