Preliminariile pentru Euro şi Mondial au decimat cluburile

Ultima actualizare:

    Aguero a părăsit pe targă terenul la ultimul meci al naţionalei ArgentineiFoto: AP
Aguero a părăsit pe targă terenul la ultimul meci al naţionalei ArgentineiFoto: AP

Calendarele FIFA şi UEFA au devenit tot mai încărcate în ultima perioadă, iar fotbaliştii fac faţă din ce în ce mai greu uzurii. Meciurilor din ligile interne şi celor din cupele europene li se adaugă cele din preliminarii, iar toate lasă urme adânci în sănătatea jucătorilor profesionişti.

După 10 zile destinate naţionalelor revenim în weekend la competiţiile interne, dar fără mulţi jucători importanţi. Aceştia au plecat în formă maximă, dar s-au întors accidentaţi în meciurile de calificare la Campionatul European din 2016 şi CM din 2018. Situaţia i-a nemulţumit pe granzii care îi plătesc cu milioane de euro pe sezon, dar răul e deja făcut

. Primul a căzut Kun Aguero, care după cele cinci goluri marcate pentru Manchester City în meciul cu Newcastle a zburat la Buenos Aires să se pună şi în slujba naţionalei Argentinei în startul calificărilor pentru Mondialul din Rusia. N-a jucat decât 24 de minute în înfângerea cu Ecuador, fiind schimbat cu Tevez după o accidentare la genunchi care îl scoate din circuit minimum o lună.

Apoi, colegul său de la echipa de club, David Silva, s-a accidentat şi el în jocul Spaniei cu Luxemburg şi nu va putea evolua sâmbătă. Tot inutilul joc cu Luxemburg l-a scos din circuit şi pe Alvaro Morata, care va absenta la Juventus cel puţin două luni.

O pacoste au fost însă şi meciurile sârbilor cu Albania şi Portugalia. Deşi le-au jucat de amorul artei, pentru că Serbia nu mai avea şanse la calificare, Ivanovic şi Kolarov au rupturi musculare şi nu vor mai putea juca o perioadă pentru Chelsea şi Manchester City, care pare să fi ieşit cea mai şifonată din aceste preliminarii. De asemenea, Real şi-a pierdut singurul atacant, Benzema.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net