Porumboiu, 40 de milioane de euro investiţi, zero trofee!

Ultima actualizare:

Ştirea că fostul mare arbitru vrea să renunţe la FC Vaslui datează de la finalul anului trecut, însă mutarea administrativă a durat până în prezent. Recent, şi-a cedat acţiunile, dar cumpărătorii sunt oamenii săi de încredere, Ciprian Damian şi Dragoş Iftime, astfel că el are şi acum un cuvânt de spus în club.

De ce a renunţat? Din 2002 de când practic s-a înfiinţat echipa, Porumboiu a investit în jur de 40 de milioane de euro, a plătit salarii uriaşe, vedetele având în jur de 400.000 de euro pe an, însă nu a câştigat niciun trofeu.

Porumboiu a pus lipsa performanţei şi pe seama arbitrilor, pe care i-a acuzat de jocuri de culise. Motivul oficial al retragerii a fost dorinţa de a petrece mai mult timp cu familia, însă a şi dorit să scape de o echipă care îl costa foarte mult şi nu aducea venituri, în sensul că banii din partea UEFA pentru participările în cupele europene au fost foarte puţini, iar FC Vaslui nici nu a produs din vânzarea propriilor jucători.

"Nu mă mai interesează, nu mai sunt patron, acum de tot ceea ce se întâmplă la echipă se ocupă domnii Damian şi Iftime", a fost anunţul său. Totuşi, Adrian Porumboiu va urmări din tribune partidele de pe teren propriu, va însoţi echipa în deplasăriile importante şi în continuare va fi consultat atunci când se va lua o decizie importantă în privinţa clubului.

Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a mărturisit că nu s-a gândit niciun minut la o posibilă plecare din Ghencea, la finalul sezonului.

"Eu am contract la Steaua, nu m-am gîndit niciodată să plec. Nu vă faceţi griji în ceea ce priveşte contractul meu. Am ca obiectiv să luăm campionatul, să intrăm în Champions League şi dacă o să reuşim, o să am ca obiectiv primăvara europeană. Nu am motive să plec de la Steaua, nu mă interesează banii, mă interesează performanţa", a spus tehnicianul la Dolcesport1.

Stelitşii nu-şi fac griji din perspective oboselii pentru meciul de diseară. Deşi au jucat joi lka Londra un meci epuizant, fotbaliştii din Ghenmcea susţin că au resurse pentru Vaslui. "Din punct de vedere fizic, ne vom reveni. Psihic, după o înfrângere, o sa fim concentraţi. Trebuie să facem ceea ce facem în fiecare săptămână, să câştigăm. Vom întâlni o echipă imprevizibilă", a spus căpitanul Alex Bourceanu.

10 ani şi jumătate a condus SC Vaslui (Sporting Club), club înfiinţat în vara anului 2002.

40 de milioane de euro ar fi investiţia sa totală.

4 milioane de euro se duceau anual pe salariile jucătorilor, vedete ca Wesley sau Sânmărtean având aproape 400.000 de euro pe sezon, plus bonusuri.

21 de antenori s-au schimbat pe banca echipei, unii dintre ei având mai multe mandate.

0 trofee a câştigat la conducerea echipei. În 2008 a câştigat Cupa UEFA Intertoto, dar era o competiţie neoficilă.

3 milioane e media sumei de transferuri în fiecare vară. Obişnuia să schimbe aproape toată echipa de bază. Spre exemplu în vara lui 2008 a adus 9 jucători noi, iar numărul lor a crescut în fiecare an.

2 este poziţia într-un clasament al numărului de jucători străini aduşi, Vaslui fiind după CFR o adeptă a achiziţionării fotbaliştilor din exterior.

182 de milioane de euro este averea sa, conform unor topuri financiare realizate în toamna anului trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net