Portarul Mihai Popa, erou cu repetiție. Anul trecut a apărat degeaba două penalty-uri cu Petrolul

Ultima actualizare:

    Mihai Popa a fost îmbrățișat de coechipieri după calificarea Astrei în finalăFOTO: Sportpictures.eu
Mihai Popa a fost îmbrățișat de coechipieri după calificarea Astrei în finalăFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a avut speranțe mari înaintea meciului cu Astra, din returul semifinalelor Cupei României, disputat pe propriul teren. Intrați cu noroc în prelungiri, ”câinii” au fost eliminați după loviturile de departajare, după o fază de antologia fotbalului. Portarul Astrei, Mihai Popa, a apărat de două ori penalty-urile trase de același jucător, Mihaiu!

Învinși cu scorul de 1-0 în meciul tur, dinamoviștii au alergat mult și degeaba pentru egalare timp de 89 de minute, până la momentul centrării greșite a lui Andrei Radu, care s-a transformat într-un „eurogol”. Intrați în prelungiri cu șansă, dinamoviștii au avut senzația că norocul e de partea lor când, la loviturile de departajare, astralul Valentin Gheorghe a șutat în bară. Astfel, înaintea ultimei serii de executanți, Dinamo conducea cu 4-3 și avea calificarea în piciorul tânărului Andreas Mihaiu. Care, de emoție, a tras slab, iar portarul Mihai Popa a apărat! Numai că, pentru că goal-keeper-ul nu a respectat regula menținerii măcar a unui picior pe linia porții, penalty-ul s-a repetat. Culmea, Mihaiu a schimbat colțul, dar portarul a apărat din nou! Apoi, Astra nu a mai ratat nimic, dar a făcut-o Nepomuceno, care a tras în bară și Astra s-a calificat pentru a patra oară în finala Cupei României!

Eroul meciului a fost, desigur, tânărul portar al Astrei, Mihai Popa. Acesta i-a apărat două penalty-uri lui Mihaiu, dar culmea este că, deși are doar 20 de ani, el nu este la prima ispravă de acest gen. Adică nu mai departe de anul trecut a apărat de două penalty-uri, dintre care unul repetat! El a fost, anul trecut, pe când evolua la Rapid, eroul unui meci istoric cu Petrolul, în Liga 2. Atunci, la 11 iulie 2020 (culmea, tot într-o zi de 11!), în minutul 65 și la scorul de 0-0, ploieștenii au primit penalty. A executat Arnăutu, dar Mihai Popa a apărat. Dar, pentru că nu a ținut un picior pe linie – la fel ca în semifinala cu Astra – lovitura de la 11 m s-a repetat, iar el a primit cartonaș galben. A executat Marinescu și, din nou, Popa a apărat! Numai că, din nou, arbitrul a considerat că portarul nu a ținut piciorul pe linie și, în afară de repetarea loviturii, i-a acordat și al doilea galben și implicit roșul goal-keeper-ului de 19 ani! Acesta a ieșit plângând de pe teren, dar tot a putut să vadă cum Petrolul a irosit și a treia lovitură de pedeapsă, Mezza Colli trimițând peste poartă! Meciul s-a încheiat 0-0 iar ploieștenii au fost scoși din calculele promovării.

Dacă atunci Popa a încheiat meciul în lacrimi, acum a fost doar cu zâmbetul pe buze: ”Nu am știut neapărat cum bate fiecare. La final, m-am îmbrățișat cu Dani Coman, el are multă încredere în mine și îi mulțumesc pentru asta, m-a felicitat. Această finală înseamnă extrem de mult. Un sezon foarte greu, încă luptăm pentru salvarea de retrogradare, dar și finala este foarte importantă”, a declarat după meci Popa, care a devenit titular pentru că Lazar a fost accidentat.

Tânărul portar a fost lăudat și de președintele Astrei, fostul internațional Dani Coman, și el fost mare goal-keeper: ”Îl cunosc pe Popică, este un băiat fantastic. Mă cam pricep la portari, o să vedeți că va ajunge un portar de echipă națională. Putea să-l mai întoarcă de șapte ori, că tot apăra acel penalty. Am avut încredere că putem câștiga la penalty-uri, deși am avut emoții. Băieții au o primă, pe care am discutat-o cu ei, pentru câștigarea trofeului”, a declarat Dani Coman.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net