Portarul Gianluigi Buffon pleacă de la Juventus la finalul sezonului

buffon.jpg

buffon
Gianluigi Buffon va pleaca de la Juventus Torino după finalul acestui sezon competițional
Sursă foto: Shutterstock

Portarul Gianluigi Buffon şi-a anunţat plecarea de la echipa Juventus Torino la finele actualului sezon competiţional.

Portarul Gianluigi Buffon a anunțat că nu mai inteenționează să activeze în cadrul echipei Juventus Torino după ce actualul sezon competițional se va sfârși. 

″Am decis să plec de la Juventus după încheierea actualului sezon. Nu mai prelungesc înţelegerea cu clubul″⁣, a spus Buffon, în vârstă de 43 de ani, fără a oferi informații suplimentare despre intențiile sale. 

Luna trecută, presa sportivă italiană scria că Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, ar fi în vizorul a cel puţin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu.

Campion mondial cu Italia în 2006, Buffon a câştigat zece titluri în Serie A cu Juventus, iar în 2017 a anunţat că se va retrage un an mai târziu, dar a acceptat apoi un contract cu Paris Saint-Germain, cu care a câştigat titlul în Ligue 1, înainte de a reveni la Juve.

În actuala stagiune, el a fost rezerva polonezului Wojciech Szczesny şi a apărat poarta lui Juventus în 12 meciuri în toate competiţiile. El deţine, de asemenea, recordul pentru numărul de meciuri jucate în Serie A (693).

 

Loading...