Portarii, cei mai expuși la coronavirus?

Ultima actualizare:

    Mănușile portarilor ar putea fi o posibilă sursă de infectare pentru aceștiaFoto: Guliver/ GettyImages
Mănușile portarilor ar putea fi o posibilă sursă de infectare pentru aceștiaFoto: Guliver/ GettyImages

Medicii echipelor din Premier League sunt îngrijorați că reluarea prea rapidă a campionatului de fotbal poate duce la riscuri mortale pentru fotbaliști. În acest sens, au trimis un e-mail către responsabilii din Federație, cu 100 de întrebări și probleme ridicate de coronavirus.

Conform celor de la Daily Mail, care au scris despre inițiativa medicilor, îngrijorarea principală a acestora este că reluarea campionatului, prevăzută pentru 12 iunie, se face înainte de a se fi găsit răspunsuri la toate situațiile periculoase care pot apărea din cauza pandemiei.  Una dintre cele mai importante întrebări a fost cea legată de rezistența virusului pe mănușile portarilor. Practic, în opinia lor, goal-keeper-ii ar fi cei mai expuși la îmbolnăvire, deoarece virusul ar putea rămâne pe mănuși o perioadă mai îndelungată. De asemenea, medicii ar dori să știe, înainte de a se relua competiția, dacă coronavirusul se poate lua prin transpirație, având în vedere contactele dese dintre jucători.

Tocmai din cauza acestor îngrijorări, multe cluburi din prima ligă engleză au decis să amâne reunirea jucătorilor după 18 mai, în speranța că vor apărea și răspunsurile.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net