Popa joacă pentru 230 de milioane €

Ultima actualizare:

    Adi Popa joacă  din iarnă la Reading  şi e aproape de o  mare performanţă
Adi Popa joacă din iarnă la Reading şi e aproape de o mare performanţă

Adi Popa a făcut în ianuarie o mişcare foarte inspirată lăsând FCSB-ul pentru Reading, o echipă din liga a doua engleză. Nici el nu se aştepta să-i iasă aşa de bine, iar mâine are şansa să ajungă la masa bogaţilor. Atât fotbalistic, cât mai ales financiar!

Reading a încheiat sezonul de Championship pe locul 3 şi a trebuit să sufere într-o dublă manşă cu Fulham pentru a ajunge în această finală cu Huddersfield. 

Trupa din Yorkshire a ajuns şi ea în celebrul meci de pe Wembley după eliminarea la penalty-uri a celor de la Sheffield, dar abia acum începe nebunia!

Se joacă având pe masa biletul spre Premier League, dar şi un cec astronomic: 230 de milioane de euro. Atât va încasa câştigătoarea, partida fiind deja supranumită drept cea mai scumpă din istoria fotbalului. Interesul fanilor şi cota din drepturile de televizare au generat însă corect această sumă, Reading şi Huddersfield meritând-o cu prisosinţă chiar dacă mulţi strâmbă din nas. 

Aici nu este vorba despre nivelul fotbalistic, ci despre cât poate să producă fenomenul fotbal în Marea Britanie. Pare indecent să vorbim despre aceşti bani la un meci de ligă secundă, indiferent unde s-ar disputa el, dar calculele nu mint şi problema e în altă parte. Nu sunt de vină Reading şi Huddersfield că “regina” Ligii Campionilor din acest an, Juventus sau Real Madrid, va încasa doar 100 de milioane de euro, adică nici jumătate din potul câştigătoarei barajului pentru Premier League. Şi nici că Germania, campioana mondială în exerciţiu, a luat pentru succesul din Brazilia doar 35 de milioane de euro. 

Au ajuns aici cu buget de 14 milioane de euro


    Huddersfield a  eliminat pe Sheffield  la penalty-uriFoto: Guliver/ Getty Images
Huddersfield a eliminat pe Sheffield la penalty-uriFoto: Guliver/ Getty Images

Trupa lui Jaap Stam, care s-ar întoarce în Premier League după doar 3 ani, a ţintit promovarea de la început, dar Huddersfield are o poveste incredibilă. Echipa antrenată de americanul David Wagner a avut un buget de doar 14 milioane de euro şi a rulat întreg sezonul cu jucători aruncaţi de granzii din prima ligă.

Vedetele echipei sunt Isaiah Brown şi  Kasey Palmer, împrumutaţi de la Chelsea, Danny Ward, obţinut până la vară de la Liverpool, şi Aaron Mooy, cedat temporar de Manchester City. Cu 230 de milioane de euro se poate face însă un lot beton, dar tocmai de asta îi e frică lui Popa! Cu doar 8 meciuri şi 1 gol pentru englezi, acesta nu ştie dacă va fi păstrat de Reading în cazul unui succes.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net