Poate rata 600.000 € pentru 45 de minute

Ultima actualizare:
Pe vremea când era la  Sporting, Marius Niculae s-a  duelat cu Maldini în meciurile  din cupele europene
Pe vremea când era la Sporting, Marius Niculae s-a duelat cu Maldini în meciurile din cupele europene

După ce Marius Niculae şi-a pus semnătura pe contractul cu Sporting, oficialii portughezi şi-au dat seama că FIFA interzice unui jucător să evolueze la mai mult de două cluburi de-a lungul unui singur sezon.

Soarta i-a rezervat o „farsă" extrem de neplăcută lui Marius Niculae, al doilea golgheter al Ligii I în acest sezon (cu 11 goluri în 19 etape). În cantonamentul lui FC Vaslui din Spania, „Săgeată" s-a trezit cu o ofertă de nerefuzat chiar din partea fostei sale echipe, Sporting Lisabona, acolo unde a jucat în perioada 2001-2005 şi unde e privit în continuare ca un idol.

Fără să stea pe gânduri, Niculae s-a suit în maşină şi a luat drumul Portugaliei. În numai câteva ore, a lăsat galbenul Vasluiului şi s-a îmbrăcat din nou în alb-verde, culorile tradiţionale ale „leilor" de la Sporting. „Marius Constantin Niculae revine pe Alvalade, unde a fost mereu foarte îndrăgit de fani", au anunţat portughezii pe site-ul oficial în dimineaţa zilei de ieri. Până aici, toate bune şi frumoase. Peste numai câteva ore, situaţia transferului lui Niculae s-a complicat în mod dramatic.

Dând dovadă de amatorism, oficialii lui Sporting au realizat că nu vor putea să se folosească de atacantul român decât din stagiunea următoare. Motivul? Regulamentul FIFA, care interzice unui fotbalist să joace în meciuri oficiale la mai mult de două echipe de-a lungul unui an competiţional (conform forului mondial, acesta se întinde între 1 iulie şi 30 iunie).

Marius Niculae s-a bucurat alături de Dănciulescu şi Munteanu la câştigarea Supercupei


    Pe vremea când era la  Sporting, Marius Niculae s-a  duelat cu Maldini în meciurile  din cupele europene
Pe vremea când era la Sporting, Marius Niculae s-a duelat cu Maldini în meciurile din cupele europene

Ei bine, Marius Niculae s-a transferat de la Dinamo la Vaslui la finalul lunii iulie 2012, după ce în prealabil, la 14 iulie, câştigase cu Dinamo Supercupa României contra celor de la CFR Cluj. Culmea, în acel meci, "Săgeată" a fost eroul negativ al "câinilor": huiduit de fani, n-a jucat decât 45 de minute, fiind schimbat la pauză cu Ţucudean.

Pentru "Săgeată", transferul la Sporting e vital din două motive: ar fi ultima şansă de a evolua la un club important din Europa şi, pe plan financiar, ar fi un important salt salarial, de la 320.000 de euro la 600.000 de euro. Situaţia a rămas incertă până aseară târziu din cauza reprizei blestemate din Supercupă, şefii lui Sporting hotărând să aştepte un răspuns oficial din partea FIFA.

"Sporting Lisabona face toate eforturile, alături de federaţiile celor două ţări, pentru a clarifica situaţia lui Niculae. Sporting va începe procesul de legitimare fără ca transferul definitiv să fie afectat, în funcţie de un aviz final", au anunţat lusitanii aseară. În apărarea portughezilor au sărit şi românii, iar federalii noştri au anunţat că transferul se poate face pentru că Supercupa ar fi făcut parte din sezonul trecut şi Niculae ar avea drept de semnătură.

Timp de un sezon (2002-2003), Marius Niculae l-a avut coechipier la Sporting pe nimeni altul decât Cristiano Ronaldo, cei doi fiind o scurtă perioadă chiar colegi de cameră. Starul portughez avea atunci doar 17 ani şi se pregătea să facă pasul cel mare către Manchester United. Din postura de vedetă a grupării din Lisabona, „Săgeată" l-a luat sub aripa sa pe puştiul Cristiano.

„Am multe amintiri legate de Ronaldo. O bună perioadă de timp, el nu avea carnet şi îl mai luam eu cu maşina. Mi-a mai rămas în minte o chestie. Când era mic, pentru că avea coşuri pe faţă, nu se uitau prea multe fete la el. Îmi zicea că, atunci când va creşte, vrea să aibă o prietenă ca a mea. Iar eu i-am zis să stea calm, că va avea mult mai multe prietene", a dezvăluit Marius Niculae într-un recent interviu pentru Playboy.

Ulterior, cei doi au mai ţinut legătura, în special prin SMS-uri, încurajându-se şi felicitându-se reciproc cu fiecare ocazie. „Marius, ia titlul cu Dinamo! Să ne întâlnim în Ligă", i-a scris la un moment dat românului fostul câştigător al Balonului de Aur.

Prin aducerea lui Niculae, un artizan al titlului din 2002, obţinut cu Ladislau Bölöni pe bancă, oficialii lui Sporting speră să readucă echipa în prim-planul fotbalului din Portugalia. În ultimii 10 ani, „verzii" au fost mai mereu în umbra marilor rivale FC Porto şi Benfica, reuşind să câştige în această perioadă doar două Cupe şi două Supercupe (în 2007 şi în 2008). Mai mult, sezonul în curs este unul dezastruos: după 16 etape, Sporting  e pe un ruşinos loc 9, mai aproape de retrogradare decât de poziţiile fruntaşe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net