A plecat Man, s-a ales praful de atacul FCSB. De câte ori a deschis scorul Dennis

Ultima actualizare:

    Dennis Man era golgheterul campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man era golgheterul campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu

După ce părea că domină fotbalul românesc, FCSB a suferit a treia înfrângere la rând. Mai mult, dintr-o echipă cu o medie de trei goluri pe meci, bucureștenii au ajuns tot la al treilea meci în care nu am marcat niciodată, lucru de neconceput până acum o lună. Deloc întâmplător, prăbușirea a început la scurt timp după vinderea lui Dennis Man. Click! vă prezintă motivele pentru care fotbalistul transferat la Parma era decisiv în rezultatele echipei.

În acest sezon, Dennis Man a jucat 18 meciuri pentru FCSB în campionat, reușind să marcheze de 14 ori și să ofere 6 pase decisive. Dar nu din acest motiv, al numărului mare de goluri, a fost decisiv pentru echipa lui internaționalul de tineret, ci pentru momentele în care a marcat o parte din acestea. În fotbal toată lumea contabilizează golurile decisive, pentru că ele se văd în clasament și pe tabelă, dar profesioniștii știu că cel mai greu și mai important este golul prin care se deschide drumul spre victorie. Iar Dennis a fost unul dintre jucătorii prolifici din acest punct de vedere. Concret el a deschis scorul pentru FCSB de 7 ori și a marcat revenirea de la 0-1 contra Botoșaniului (scor final 4-1). În total, de 8 ori în 18 meciuri victoriile FCSB s-au concretizat după ce actualul italian le-a deschis calea coechipierilor. Nu mai spunem că în două partide (3-0 cu FC Argeș și 2-0 cu Univ. Craiova) a marcat toate golurile echipei sale. Dacă mai adăugăm și faptul că două dintre cele șase pase decisive au fost date lui Florin Tănase care, la rândul lui, a deschis scorul, avem exact tabloul a ce a reprezentat jucătorul vândut de Gigi Becali pentru 11 milioane de euro. De fapt, se poate spune că în trei meciuri în mod special reușitele sale au trezit echipa. Mai întâi a fost acea egalare cu Botoșani, apoi au venit golurile de ”spargere a gheții” din meciurile cu UTA (minutul 76) și cu Astra (minutul 77). Ambele partide s-au încheiat cu 3-0 pentru FCSB, dar nimeni nu poate băga mâna în foc că bucureștenii ar fi putut debloca tabela dacă nu ar fi existat geniul lui Dennis Man.

De la plecarea lui Dennis Man în Italia, FCSB a pierdut trei meciuri fără să marcheze

Care e situația după plecarea românului în Italia? Rezultatele se văd cu ochiul liber. După ce bucureștenii au învins pe teren propriu ultima clasată, Politehnica Iași, scor 3-1, iar apoi în deplasare pe Dinamo cu 1-0, s-a așternut negura peste jucătorii lor de atac. Au urmat trei meciuri în care nu doar că nu au obținut nici un punct, dar nici măcar nu au marcat vreodată, ceea ce, la o formație care anul trecut avea o medie de trei goluri pe meci și care se laudă cu cei mai valoroși tineri jucători de atac din țară, este o mare problemă. Care nu va fi rezolvată până nu vor descoperi un nou Man, sau până când echipa nu va mai fi condusă de la Palat - dovadă schimbările făcute la pauză, pe baza greșelilor personale ale jucătorilor, așa cum ar proceda doar chibiții, nu pe baza necesităților reale ale echipei, cum ar face antrenorii -, ci de la marginea terenului.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net