Pleacă Enache, vine Alexa? Astra Giurgiu merge din lac în puţ

Ultima actualizare:

    Astra va termina sezonul pe locul 5
Astra va termina sezonul pe locul 5

Cu rezultate proaste în play-off, antrenorul Costel Enache poate fi înlocuit cu Dan Alexa, un tehnician care o duce la fel de rău, dar în play-out.

Cu o singură victorie în nouă meciuri de play-off, Enache se pregteşte să-i lase locul la Astra Giurgiu lui Dan Alexa. Pe banca Dunării Călăraşi, acesta a câştigat doar două partide din cele 10 etape scurse din play-out.

Astra Giurgiu, una dintre cele mai imortante echipe de la noi, traversează momente delicate, atât pe plan sportiv cât şi financiar. Calificarea în finala Cupei României n-are cum să şteargă tensiunile existente în cadrul clubului patronat de Ioan Niculae. Parcursul în play-off-ul Ligii I a fost unul dezastruos, trupa antrenată de Costel Enache strângând opt eşecuri şi o singură victorie în compania celor mai valoroase formaţii din România. Peste toate aceste înfrângeri, „astralii” joacă şi pe burta goală de câteva luni bune, restanţele financiare ale jucătorilor ducând în cele din urmă şi la demisia preşedintelui Dani Coman. Antrenorul Enache e de partea elevilor săi în acest „război” cu conducerea, astfel că va fi dat afară cât de curând. Patronul Niculae intenţionează să producă un mic şoc la echipă înainte de finala Cupei cu Viitorul de sâmbăta viitoare, chemându-l în acest sens pe Dan Alexa de la Dunărea Călăraşi. Nu e prima dată când cei doi se pun la masa negocierilor, discuţii existând şi la finalul anului trecut. Numai că, între timp, dintr-un antrenor pe val în toamna lui 2018, Alexa a avut o primăvară de coşmar, fiind aproape de a retrograda pe Dunărea în eşalonul secund. Dacă Enache a pierdut meciuri cu granzii Ligii I, călărăşenii s-au împotmolit serios în bătălia cu codaşele campionatului. Drept dovadă, în 10 confruntări din play-out, echipa lui Dan Alexa a câştigat de numai două ori, în rest adunând trei egaluri şi cinci înfrângeri. Astfel, din punct de vedere al rezultatelor scoase de cei doi antrenori, se poate spune că Astra merge din lac în puţ.

Aflată pe locul 7 din 8 în play-out, Dunărea Călăraşi are ca obiectiv în ultimele patru etape să prindă din urmă măcar una dintre cele două echipe aflate în faţă, FC Voluntari şi Hermannstadt, locul 6 asigurând un „baraj” de salvare cu locul trei din liga a doua. Programul nu e unul convenabil pentru echipa lui Alexa, nevoită să se deplaseze atât la Voluntari cât şi la Sibiu.

În frunte cu vedeta Denis Alibec, jucătorii Astrei vor putea începând de mâine să depună memorii şi să devină astfel liberi de contract, invocând perioada lungă în care nu şi-au primit salariile. În acest fel, dacă va pleca gratis de la Astra, Alibec va deveni una dintre principalele ţinte de transfer înb această vară pentru celelalte forţe ale Ligii I.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net