Pleacă Daum de la naţională?

Ultima actualizare:

    Selecționerul Daum și  secundul Rudi Verkempinck  au semnat contracte cu FRF   valabile până în 2018
Selecționerul Daum și secundul Rudi Verkempinck au semnat contracte cu FRF valabile până în 2018

Prunea, preşedintele celor de la Poli Iaşi şi totodată un factor de decizie în şedinţele federaţiei, a explicat că la întrunirea avută pentru instalarea lui Christoph Daum nu s-au strâns cele opt voturi necesare. Verdictul în acest caz se va da marţea viitoare.

În vară, neamţul a fost prezentat oficial ca selecţioner al României. Înţelegerea sa are o durată de doi ani şi obiectivul e calificarea la Campionatul Mondial din 2018. În ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare din preliminariile turneului final, şefii de la “Casa Fotbalului” au luat în calcul prelungirea acordului până în 2020, atunci când va avea loc un nou European. Însă Daum ar putea pleca mult mai repede. Florin Prunea, membru în Comitetul Executiv al FRF şi un duşman declarat al actualei conduceri federale, a deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2. El a explicat că şedinţa în care s-a hotărât instalarea germanului pe banca “tricolorilor” nu e regulamentară şi deci contractul lui Daum ar trebui rupt. Practic, nu s-au strâns cele opt voturi necesare, doar şapte fiind valabile, fiindcă opinia unuia dintre participanţi, Auraş Braşoveanu, nu poate fi luată în seamă. Acesta e condamnat definitiv şi conform statutului FRF nu deţine dreptul de a vota. S-a ajuns ca părerea lui Braşoveanu să conteze după ce membrii importanţi, ca şeful LPF, Gino Iorgulescu, şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, au boicotat şedinţa, având un “război” mai vechi cu liderul federaţiei, Răzvan Burleanu. În aceste condiţii, acţiunea lui Prunea în instanţă şi-a consumat ieri un episod, dar conform ziare.com, judecătorul a anunţat că la data de 29 noiembrie va da răspunsul. Dacă preşedintele lui Poli Iaşi va avea câştig de cauză atunci numirea lui Daum nu e valabilă şi neamţul ar trebui să plece.

Burleanu nu le face pe plac şefilor din Liga I

simeon stalpnicul png

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că regulile impuse recent în fotbalul autohton nu vor fi eliminate, aşa cum şi-ar fi dorit patronii din Liga I. “Viitoarea reuniune a Comitetului Executiv al FRF e la data de 5 decembrie. Anunţ că nu vom renunţa la regula care obligă echipele din Liga I să aibă un jucător Under-21 şi nici la cea prin care cluburile din România sunt obligate să reinvestească 10 la sută din transferuri în centrele de copii şi juniori. Am observat că multe cluburi din Liga I cred că se va renunţa la necesitatea jucătorilor Under 21, dar vă spun că nu vom face asta”, a spus acesta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net