Play-Out-ul se încheie miercuri! Peluza Cătălin Hîldan amenință cu TAS

dinamo-suporteri_rps8755m.jpg

Suporterii lui FC Dinamo amenință FRF și LPF cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv
Suporterii lui FC Dinamo amenință FRF și LPF cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv
Foto: sportpictures.eu

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că FC Dinamo va juca ultimul meci cu Viitorul, mâine (miercuri, 5 august). La aceeași oră 17.00 sunt programate și celelalte partide din ultima etapă a Play-Out-ului ediției 2019/2020: Sepsi Sfântu Gheorghe - Academica Clinceni, FC Hermannstadt - Poli Iaşi și Chindia Târgoviște - FC Voluntari.

În timp ce lupta pentru titlul de campioană s-a rezolvat fără mari probleme, aceea pentru evitarea retrogradării în Liga a 2-a rămâne în „coadă de pește”. În contextul în care Federația Română de Fotbal (FRF) a decis ca barajul de menţinere / promovare să se dispute în două manșe, la 9 şi 12 august, FC Dinamo nu mai are când să dispute cele cinci meciuri restante... Aflată pe penultimul loc în clasament, gruparea bucureșteană va juca mâine, cu Viitorul. Iar victoria nu îi folosește la nimic, Poli Iași având un avans de 5 puncte, pe ante-penultima poziție. În acest context, LPF trebuie să stabilească modul în care se va întocmi clasamentul final al play-out-ului, iar acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Printre soluţii se numără pierderea tuturor meciurilor la masa verde de către Dinamo şi întocmirea unei ierarhii pe baza raportului puncte/meci.
La aflarea acestei decizii, Peluza Cătălin Hîldan a reacționat imediat: „Nu am adus noi pandemia! De ce ne-o puneţi în cârcă? Ne strigăm dreptul de a juca meciurile pe teren. Acum strigăm doar aici, dar suntem gata s-o facem oriunde se va auzi mai tare şi sub orice formă! TAS-ul va fi doar o palidă umbră a strigătului nostru! Ne-aţi condamnat deja? Ne cerem ultimul drept înaintea ghilotinei: Lăsaţi-ne să ne câştigăm salvarea! Jucăm în fiecare zi, dar lăsați-ne să jucăm!”.
Cum în ultimele zile s-a discutat despre mărirea numărului de echipe din Liga 1 de la 14, câte sunt acum, la 16, unii cred că LPF va accepta în cele din urmă această variantă. Tocmai fiindcă ea oferă scăpare pentru Dinamo. Și o aduce pe Chindia Târgoviște în postura formației care ar urma să dispute barajul de menținere/promovare în Liga 1. Altfel, Poli Iași își va juca supraviețuirea, în timp ce Dinamo ar ajunge, în premieră, în liga secundă...

Loading...