Platini nu e admis la şefia FIFA

Ultima actualizare:

    Michel Platini
Michel Platini

Candidatura lui Michel Platini la şefia FIFA nu a fost permisă de Comisia Electorală a forului fotbalistic mondial, însă aceasta va fi examinată în luna ianuarie, când se va încheia suspendarea de 90 de zile a preşedintelui UEFA.

Cele cinci candidaturi admise sunt cele prezentate de: Prinţul Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Şeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa şi Tokyo Sexwale. În schimb, candidatura lui Musa Bility a fost respinsă, alegerile pentru şefia FIFA urmând să se desfăşoare la data de 26 februarie.

Preşedintele UEFA a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net