Piţurcă şi FRF au scăpat! DNA: "Faptele nu există"

Ultima actualizare:

    Burleanu şi Piţurcă au scăpat de DNAfoto: mediafax
Burleanu şi Piţurcă au scăpat de DNAfoto: mediafax

Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul în care se cerceta cum şi-a reziliat fostul selecţioner, Victor Piţurcă, contractul cu Federaţia Română de Fotbal fără să plătească niciun ban.

"A rezultat din actele dosarului că, în cauză, nu poate fi pusă în mişcare acţiunea penală deoarece, conform articolului N punctul 2 din contractul invocat în plângere, raporturile de muncă pot înceta oricând prin acordul părţilor. Plata despăgubirilor despre care se vorbeşte în plângerea penală ar fi devenit incidentă doar în situaţia prevăzută de articolul N punctul 5 din acelaşi contract, text care stipulează denunţarea unilaterală a contractului de către oricare din părţi", arată DNA, conform Mediafax. Niciuna dintre părţi nu datorează niciun fel de despăgubiri fiindcă înţelegerea era una bilaterală.

Dosarul a fost deschis după ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu a făcut o plângere împotriva preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, precizând că este vorba de abuz în serviciu.

"Eu am fãcut plângerea la DNA împotriva lui Burleanu. Pentru că ar fi trebuit să-i ia banii lui Piţurcă, care a luat cinci milioane de euro, şi el l-a lăsat să plece aşa... Chiar dacă a fost sau nu a fost trecută decizia de a modifica acel contract al lui Piţurcă prin Comitetul Executiv, tot va face puşcărie. Burleanu a păgubit FRF cu cel puţin un milion de euro. E vorba de o infracţiune de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În plus, eu suspectez că e vorba şi de corupţie, dar nu am dovezi. Bănuiesc că s-a plătit o sumă de bani la negru", a spus atunci Mititelu.

Burleanu era acuzat că i-a reziliat contractul lui Victor Piţurcă fără a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF. El a recunoscut înaintea partidei din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile EURO 2016 că a semnat cu Victor Piţurcă o anexă la contract prin care selecţionerul renunţa la clauza de a fi despăgubit în cazul în care e dat afară, iar federaţia la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro dacă antrenorul pleca de bună voie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net