Piţurcă: «Mutu nu e arma secretă! Au trecut anii peste el!»

Ultima actualizare:

"Mizez pe valoarea jucătorilor români, care, în momentul ăsta, să spunem, ar fi puţin superioară celei a jucătorilor unguri. Selecţionata României îmi dă speranţe pentru că a jucat bine în ultimul timp, a câştigat multe meciuri şi asta mă face să cred în echipa pe care o conduc", a spus Piţurcă.

 "Acesta este doar un joc, mai sunt încă cinci meciuri, adică încă 15 puncte puse în joc. Se poate întâmpla orice în această grupă. O echipă a Turciei care, să spunem, este valoric peste România sau Ungaria, se află pe locul patru cu numai trei puncte. Iar Turcia este încă o echipă periculoasă, totul depinde de punctele pe care le vom câştiga noi în Ungaria. Consider însă că se poate întâmpla orice în această grupă", a afirmat selecţionerul.

"Se poate întâmpla ca jucătorii să se relaxare, este posibil. Eu am spus că o să lucrez la motivaţia psihologică, sper că jucătorii au înţeles foarte bine mesajul meu. Şi cred că au înţeles pentru că îi văd concentraţi. Dacă vom câştiga vom spune că a fost un avantaj faptul că s-a jucat fără spectatori, dacă nu, vom spune că nu a fost. Dar, repet, pentru echipa României era important ca mâine stadionul să fie arhiplin", a menţionat Piţurcă.

"Să vedem dacă va intra în teren din primul minut. Dacă este la echipa naţională înseamnă că el este la capacitate bună. La capacitate 100 la sută nu mai poate să fie pentru că nu mai este Mutu cel care era. Au trecut anii peste el şi nu mai este la nivelul fizic care era. Oricum, nu cred că Mutu e arma secretă. El e un fotbalist mare, cunoscut, un jucător foarte valoros. E adevărat că în ultimul timp a jucat mai puţin la naţională, dar acum e la un nivel bun de joc şi s-ar putea să se regăsească în primul unsprezece", a precizat Piţurcă.

"În ceea ce priveşte steagul ars, acest lucru nu are nicio legătură cu echipa naţională. Era doar o rivalitate între suporterii CFR-ului şi ai Rapidului, ceva de genul ăsta. Nu a avut nimic comun cu echipa naţională. De fapt şi federaţia şi-a cerut scuze în acest sens. Nu cred că mai există rivalitatea care era odată. Atunci când jucam eu erau anumiţi oameni, anumite ambiţii. Acum pe noi ne interesează doar rezultatul sportiv", a spus selecţionerul.

Întrebat de ce jucătorii de etinie maghiară precum Ladislau Boloni nu se mai regăsesc în echipa naţională a României, Victor Piţurcă a răspuns: "Despre valoare e vorba. Nu au deocamdată valoare pentru a juca în naţionala României. Pe mine nu mă interesează ce etnie are, dacă este valoros şi am încredere în el, atunci automat vine la echipa naţională".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net