A picat și „reduta” din Botoșani! FCSB, start fals în play-off

Ultima actualizare:

    FCSB a remizat la Botoșani, 2-2
FCSB a remizat la Botoșani, 2-2

FCSB a pierdut primele puncte pe terenul pe care câștigase toate cele opt meciuri precedente.

„Cârcotașii” au prezis o victorie lejeră a roș-albaștrilor la Botoșani, dar istoria nu s-a mai repetat. Egalul de sâmbătă (2-2) din startul play-off-ului diminuează și mai tare șansele la titlu ale echipei lui Gigi Becali.

FC Botoșani a dat primul semn de „revoltă” contra FCSB-ului în sezonul regular, când moldovenii au câștigat la Pitești (2-0) într-un meci considerat pe teren propriu pentru bucureșteni. Rămânea însă în picioare „reduta” stadionului din Botoșani, unde FCSB a defilat de fiecare dată din 2013 încoace. Opt victorii din opt meciuri, 17 goluri marcate și numai două primite era bilanțul care a făcut să se vorbească inclusiv despre aranjamente tacite între cele două cluburi. „Să-ți fie rușine, așa ceva nici pe vremea lui Ceaușescu n-am văzut!”, a fost mesajul pe care finanțatorul de la Botoșani, Valeriu Iftime, l-a primit de la Florin Prunea (președintele lui Dinamo) atunci când FCSB conducea cu 2-1, revenind de la 0-1. Cu ajutorul croatului Dugandzic, autor al unei „duble”, formația antrenată de Marius Croitoru a pus capăt acestei serii negative. „Faptul că am luat măcar un punct rupe dinții colțoșilor care cred că avem ceva special cu FCSB”, a precizat la final același Iftime, un stelist declarat.

Dacă botoșănenii au avut ce sărbători, patronului Gigi Becali nu i-a rămas decât să facă haz de necaz. „Așa am vorbit, să se dea fundașii centrali la o parte. Pe urmă, la pauză, am vorbit iar cu Iftime și am zis să facem egal. Eu rămân la părerea mea, că meciul ăsta a fost blat”, a spus cu ironie Becali. Dincolo de aceste discuții controversate, FCSB a mai făcut un pas fals în lupta pentru titlu, liderul CFR Cluj având astăzi ocazia de a se distanța la șase puncte față de marea rivală, în cazul unei victorii cu Astra. „Dacă nu vrea Dumnezeu să iau titlul, ce să fac, să lupt cu el? Dar poate vrea, vedem”, a concluzionat Gigi Becali în stilul caracteristic.

Cu o singură victorie din șase meciuri disputate în 2020, antrenorul Bogdan Vintilă continuă să creadă în steaua sa norocoasă. „Meritam să câștigăm, jucătorii s-au sacrificat. E un egal care nu ne ajută, dar care ne dă speranțe pentru viitor. Trebuie să începem să câștigăm, cu câte un punct e foarte greu să te bați la titlu”, a afirmat Vintilă, declarații luate peste picior de patronul Gigi Becali. „Am câștigat un punct, sunt mulțumit. Antrenorul e foarte mulțumit și el de echipă, n-ați auzit ce-a zis? Că au jucat extraordinar”, a spus finanțatorul FCSB.

Cu patru sezoane la rând în care echipa sa a pierdut lupta pentru titlu, Gigi Becali a făcut o dezvăluire șocantă. „Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iașiul ca să câștig meciul. Atâta mi s-a propus”, a declarat patronul FCSB, referindu-se la partida disputată în mai 2018, în Copou, atunci când ieșenii au câștigat cu 1-0, favorizând astfel pe CFR Cluj.

Seria de „blaturi” Botoșani - FCSB

An     Meci  Scor

2013  Botoșani – FCSB  1-2

2014  Botoșani – FCSB  0-2

2015  Botoșani – FCSB  0-1

2016  Botoșani – FCSB  0-2

2016  Botoșani – FCSB  0-2 (Cupa Ligii)

2017  Botoșani – FCSB  0-3

2018  Botoșani – FCSB  1-3

2019  Botoșani – FCSB  0-2

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net