Petrolul Ploiești a fost amendat cu 7.500 de lei

petrolul-sepsi-rps_9211.jpg

Spiritele s-au încins pe finalul meciului Petrolul - Sepsi
Spiritele s-au încins pe finalul meciului Petrolul - Sepsi
Foto: sportpictures.eu

Comisia de Disciplină şi Etică a Federației Române de Fotbal (FRF) a decis ca Petrolul Ploieşti să fie penalizată cu 7.500 de lei din cauza scandărilor fanilor la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe (0-1), din sferturile de finală ale Cupei României.

Hotărârea a fost justificată astfel: “În baza art. 82/1 şi 3/b coroborat cu art. 83/2/c raportat la art. 54/2 din RD clubul ACS Petrolul 52 Ploieşti se sancţionează cu penalitate sportivă de 7500 lei”.
În articolul 82 din Regulamentul Disciplinar al FRF, referitor la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor, se prevede următoarele la punctele menţionate în decizie:
1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.
3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:
b) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor.
Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în semifinalele Cupei României, câștigând cu 1-0 meciul disputat în 4 martie, în sferturile de finală, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti. Unicul gol a fost înscris de Dumiter, în minutul 35. Partida a fost întreruptă câteva minute spre final (min. 88) din cauza scandărilor suporterilor grupării prahovene. În minutul 89, Niczuly, portarul oaspeților, a tras de timp provocând furia fanilor ploieșteni. Mai multe obiecte au fost aruncate în direcția lui, iar apoi acesta a fost ținta unor scandări xenofobe. Iulian Călin a trimis jucătorii la vestiare pentru circa 10 minute.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1