«Petardele» au devenit eroi

steaua-petarde.jpg

Papp şi Tade au adus cele trei puncte Stelei în meciul cu CS U

Steaua a jucat cu Craiova, la Piteşti, primul meci după schimbarea de antrenor şi parcă a avut un suflu nou. Acesta a venit însă de la doi jucători vechi, care au fost resuscitaţi de Laurenţiu Reghecampf cu foarte puţin timp înainte ca Gigi Becali să-i arunce la gunoi.

Paul Papp a avut un sezon execrabil în tricoul roş-albastru, care a culminat cu gafele din dubla cu Partizan Belgrad, din preliminariile Ligii Campionilor, ce au costat echipa calificarea. În aceste condiţii, steliştii începuseră deja să regrete că au activat clauza de cumpărare a fundaşului şi au plătit lui Chievo în jur de 500.000 de euro. La fel s-a întâmplat şi cu Tade, pe care Gigi Becali acceptase pierderea a jumătate de milion de euro doar să scape de el la iarnă.

După victoria cu CS U e posibil ca patronul să se răzgândească în privinţa ambilor. Asta pentru că Laurenţiu Reghecampf i-a titularizat şi cei doi paria au marcat, aducând izbăvirea pe final. Primul a făcut-o fundaşul Paul Papp, în minutul 81, când lucrurile curgeau spre 0-0, cu un şut de la aproximativ 30 de metri, catapultat direct în vinclul unui Bălgrădean neputincios. Două minute mai târziu, Tade a spulberat orice emoţie, închizând tabela la 2-0 cu o execuţie simplă, din şase metri, dar la care e mai de apreciat flerul în poziţionare.

„Eram sigur că nici unul n-a uitat fotbalul. Pe mine nu mă interesează ca Tade să fie golgheter. El trebuie să marcheze meci de meci şi să aducă victoria echipei. Asta este treaba lui”, a declarat Laurenţiu Reghecampf, care redebutează astfel la Steaua cu o victorie de efect.

Băluţă a încasat cel mai rapid roşu al sezonului

Alexandru Băluţă a fost introdus pe teren de Emil Săndoi în minutul 88, când lucrurile erau deja jucate la Piteşti. De frustrare că nu poate influenţa cu nimic rezultatul final, tânărul mijlocaş a avut o intrare criminală, cu ambele picioare sus, la Adi Popa, iar Marius Avram l-a eliminat imediat. Era minutul 90 şi trecuseră doar două minute de când intrase pe teren. Băluţă a trebuit să se conformeze şi a plecat la duşuri chiar dacă nici nu apucase să transpire.

Loading...

Citește și

  • Dacă va accepta să lucreze din nou sub comanda lui Gigi Becali, Reghecampf va găsi la Steaua un lot de fotbalişti schimbat aproape în totalitate. Faţă de echipa de acum trei ani, supravieţuitorii pot fi număraţi pe degetele unei singure mâini.

  • reghecampf

    Antrenorul Stelei s-a întors triumfător în fotbalul românesc. Roş-albaştrii s-au impus în faţa celor de la CS U Craiova cu 2-0, Papp marcând un eurogol, iar Tade dublând avantajul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1