Peste o sută de penalty-uri în Liga I! Vezi ce echipă a încasat cele mai multe

Ultima actualizare:

    Dănălache a stat cu spatele în  timpul executării penalty-ului.  După ce a fost avertizat, lovi- tura s-a repetat, dar portarul a  stat pe loc, în semn de protest (fotografii: Răzvan Păsărică)
Dănălache a stat cu spatele în timpul executării penalty-ului. După ce a fost avertizat, lovi- tura s-a repetat, dar portarul a stat pe loc, în semn de protest (fotografii: Răzvan Păsărică)

În ediţia 2013/2014 a Ligii I au fost acordate 107 lovituri de la 11 metri, cu 21 mai puţine faţă de sezonul trecut, iar 79 au fost transformate, adică un procent de 73,8 la sută, informează lpf.ro.

De cele mai multe lovituri de pedeapsă au beneficiat Concordia Chiajna şi Dinamo, câte 11, urmate de Steaua şi Petrolul, care au avut câte 10. La polul opus se află Săgeata şi Ceahlăul cu doar două astfel de oportunităţi.

Concordia Chiajna a transformat toate loviturile de pedeapsă primite, în timp ce Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj au ratat câte patru penaltiuri.

Trei jucători au ratat lovituri de la 11 metri de două ori: Valentin Lemnaru, Nicuşor Stanciu şi Ricardo Cadu.

Douăzeci şi trei din 28 de penaltiuri ratate au fost "scoase" de portari, lider fiind Nuno Claro cu patru apărate. David Lazar a apărat câte un penalti pentru două echipe în acelaşi sezon, Pandurii şi FC Botoşani

Veselovsky, de la Universitatea Cluj, este portarul din Liga I care a provocat cele mai multe penaltiuri (cinci).

Liviu Antal a punctat şi la acest capitol, golgheterul campionatului fiind jucătorul care a obţinut cele mai multe lovituri de pedeapsă (patru).

Dragoş Grigore, Marquinhos şi Liviu Antal au marcat fiecare de câte şase ori de la punctul cu var, cei trei devenind astfel cei mai buni executanţi ai campionatului.

Cele mai multe penaltiuri au fost dictate împotriva ultimei clasate, Corona (12). Urmează Dinamo şi Universitatea Cluj, ambele cu câte nouă astfel de lovituri de pedeapsa. Cel mai bine la acest capitol au stat Petrolul şi Steaua, penalizate cu câte un singur penalti.

Cele mai multe goluri primite din 11 m au înregistrat Universitatea Cluj (9) şi Corona (8).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net