Percheziţii la Petrolul Ploieşti. Administratorii, bănuiţi de evaziune fiscală de 15.4 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti ar fi iniţiat, în anul 2012, gruparea infracţională organizată bănuită de evaziuneFoto Petrolul.ro
Administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti ar fi iniţiat, în anul 2012, gruparea infracţională organizată bănuită de evaziuneFoto Petrolul.ro

Procurorii DIICOT fac, marţi, 25 de percheziţii la membrii unei grupări suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, în acest dosar fiind vizaţi şi administratori ai FC Petrolul, cei care ar fi iniţiat această grupare infracţională.

Percheziţiile au loc la 25 de adrese din Bucureşti şi judeţele Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu şi Brăila, fiind vizaţi membrii unei grupări infracţionale organizate formate din 19 persoane. Anchetatorii vor duce la audieri, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti, 30 de persoane, urmând să decidă dacă în cazul acestora vor fi luate măsuri preventive, informează mediafax.ro.

Potrivit DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti ar fi iniţiat, în anul 2012, gruparea infracţională organizată, la care au aderat şi ceilalţi membri. Gruparea ar fi fost constituită pentru a favoriza firmele administrate de aceştia, care s-ar fi folosit de lanţuri infracţionale pentru a prelua şi finanţa SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. "Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit)", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi facturat diferite servicii şi livrări de mărfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională. Sumele obţinute în acest fel ar fi fost însuşite de membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudicul produs prin activitatea infracţională a fost estimat la 15,4 milioane de euro. Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Ploieşti, poliţiştii BCCO Ploieşti, Bucureşti, Constanţa şi SCCO Buzău şi Brăila, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării făcute de Direcția Generală Antifraudă, procurorii fiind sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net