Pedro, erou în dizgraţie

Ultima actualizare:

    Pedro a cucerit ultimul trofeu sub culorile Barcelonei înainte de plecareFoto: AP
Pedro a cucerit ultimul trofeu sub culorile Barcelonei înainte de plecareFoto: AP

Barcelona – Sevilla 5-4 a fost un meci de pus în ramă, cu Leo Messi în prim-plan. Eroul catalanilor a fost însă Pedro, aflat la un pas de o despărţire dureroasă de echipa sa de suflet.

Prin golul marcat, Pedro a adus Supercupa Europei la Barcelona
Prin golul marcat, Pedro a adus Supercupa Europei la Barcelona

Zeii fotbalului au regizat o adevărată dramă la Tbilisi, acolo unde Barca a condus cu 4-1, a fost egalată de Sevilla, dar a câştigat Supercupa în prelungiri (5-4), golul picând cu cinci minute înainte de loteria penalty-urilor. Pentru ca povestea să fie şi mai frumoasă, reuşita decisivă din minutul 115 a purtat semnătura lui Pedro. Ajuns la 28 de ani, cel care a îmbrăcat întreaga carieră tricoul Barcelonei nu-şi găseşte un loc de titular şi e aproape de un transfer la Manchester United. Deşi lipsea Neymar (bolnav), Pedro a fost rezervă şi la meciul de miercuri, Luis Enrique preferându-l pe Rafinha alături de Messi şi Suarez.

„M-a surprins că n-am fost titular, dar respect decizia antrenorului”, a comentat Pedro. Atacantul şi-a exprimat imensa frustare la festivitatea de premiere, acolo unde n-a avut puterea să se bucure alături de colegi de trofeul adus chiar de el. A stat izolat, cu privirea în altă parte, fiind convins să mizeze satisfacţia abia după intervenţia unui oficial al Barcelonei. „Nu ştiu încă ce voi face. Nu vreau să plec de-aici pentru bani, ci din cauza faptului că nu joc. Eu sunt ambiţios şi vreau mereu mai mult”, a precizat Pedro despre iminenta sa despărţire de Barca.

Cea mai tare Supercupă 

Prin evoluţia scorului, Barcelona şi Sevilla au oferit cea mai spectaculoasă întâlnire din istoria Supercupei Europei, trofeu cucerit şi de Steaua Bucureşti, la ediţia din 1986. Pentru Barcelona a fost al cincilea succes în Supercupa Europei. Culmea, în 2009, catalanii s-au impus contra echipei lui Mircea Lucescu, Şahtior, cu un gol marcat tot în prelungiri, tot în minutul 115, de acelaşi Pedro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net